• Laster aksjedata...

Spørsmål:

Tenke og handle fra en butikk i danmark som har oppgitt prisene sine eks mva.. Hvis jeg kjører ned til butikken, må jeg plusse på dansk moms for og så få den igjen? Isåfall hvor får jeg den igjen? Er jeg da nødt til og tolle den inn i norge, eller kan jeg gjemme den i baksete og bare kjøre hjem og fremdeles få tilbake den danske momsen?

Gjelder en mini-dreiebenk dette…

Svar:

Hei,

Verktøy er veldig billig i Danmark, så jeg skjønner at du handler der.

En måte å unngå merverdiavgiften på, er å betale kontant på nett (med kort), for så å dra ned og hente produktet. Det kan dog hende at utsalgsstedet vil kreve deg for dansk mva ved avhenting.

En bedre måte å gjøre dette på, er å dra ned til Danmark, betale hele beløpet inklusiv dansk mva, ha med deg kvittering på dette der mva er spesifisert idet du kjører på rødt og betaler norsk mva. Du kan da benytte bilaget du får av tollvesnet, og oversende dette til utsalgsstedet for å få refundert den danske merverdiavgiften.

Det hele fungerer slik at du må betale dansk moms når du kjøper varen. For å få refundert den danske momsen, må du ha bevis på at du har fortollet varen i Norge. Det vil si at du må betale norsk moms for å få refundert den danske momsen, og siden begge landene opererer med 25 % moms, blir det bare ekstra jobb og null fortjeneste.

Det må du, ja. Du slipper toll og moms på gaver for opptil 1000NOK, og en PC koster vel gjerne mer enn det? I såfall blir det tollgebyr og 25% moms å betale.