• Laster aksjedata...

Har du et lån utestående, så bør dette betales ned kjappest mulig. I følge eksperter er i hvert fall dette den beste måten å spare penger på. Mye kommer selvfølgelig an på antall lån du har, hvilken rente du har på lånene og hvor lenge du har hatt dem. Men alt i alt er det å betale ned lånet en veldig god og sparsom måte å tjene og spare penger på.

Skal du bedre den personlige økonomien din er det noen ting du er nødt til å se på:

– Antall lån.
– Hvor høye renter du har på hvert lån.
– Om det er mulig å samle alle lånene inn i et lån – som vil gjør det mulig og hjelpsomt med tanke på å få til en funksjonell nedbetalingsplan.
– Inntekt.
– Utdanning og jobbmuligheter.

Har du tatt en titt på alle disse og funnet ut at du trenger noe nytt med tanke på både inntekt og kostnadsverdiene, så er det viktig at du rar noen grep. Så snart du har funnet ut at størrelsen på lånene dine og den samlede rentesatsen er langt over det du har råd til å betale ned bør varsellampene begynne å bli for fullt.

I de aller fleste tilfeller vil du, som ekspertene sier, spare mest penger på å betale ned lånet ditt enn å spare en hel masse penger og bare betale små avdrag hele tiden – der det muligens er renter som hoper seg opp og gjør livet surt for deg ved en senere anledning. Nedbetaling av lån er ikke bare lønnsomt, men også veldig avslappende og befriende rent personlig.

Enten om det er forbrukslån, boliglån eller lån på MC/Bil – du vil ha stor glede av å betale ned alt på en eneste gang. Selvfølgelig er det en trinnvis greie – spesielt om du har mye lån hos mange forskjellige banker, men da er det mulig å ta opp et forbrukslån for å samle alt lånet inn hos èn bank og sette opp en nedbetalingsplan med banken for å sikre deg best mulig muligheter for å få nedbetalt hele greiene. Om du klarer det, så har du all grunn til å være stolt av deg selv.