• Laster aksjedata...

Størstedelen av bilkjøp er finansiert av bil lån. En kjøper kan enten kjøpe bilen sin selv, eller få den finansiert gjennom en bank eller et kredittselskap.
En Guide til valg av bil lån
Som i enhver annen lån situasjon, skal man naturligvis betale en rente – noe som i siste ende kommer til å gjøre bilen dyr enn uten, særlig hvis man søker å ta opp et billån uten sikkerhet. Det skal også overveies, hvor mye man kan legge i utbetaling, månedlige avbetaling, lengden av lånet, og den årlige renten. Hvor høy den årlige renten er og hvor langt et billån det er, kommer an på om du kjøper en ny eller en brukt bil, hvor man muligens kan spare penger på billånet.
Overveielser når du søker bil lån
Undersøk alltid markedet skikkelig! Shop litt rundt og snus til de forskjellige tilbudene før du finner et billån som passer deg. Start med at søk rundt på internett, finn tilbud, lån vilkår, avbetalings rater osv.. Find muligens en sammenligneide som kan vise deg forskjeller mellom de forskjellige tilbudene. Billån kan også finansieres gjennom banken din, en kreditt kort selskap, eller andre finansielle institusjoner. Og mange bilforhandlerer tilbyr også billån direkte gjennom dem selv, også uten å kunne stille sikkerhet og uten utbetaling. Etter å ha søkt markedet skikkelig gjennom, er du best forberedt på å forhandle de riktige vilkårene, og klar til å bestemme et kjøp.
3 regler ved bil lån
Undersøk alltid markedet for den beste avtalen, og sammenlign den årlige renten, fordi det årlige billånet rente varierer mye fra sted til sted.
Når de forskjellige tilbudene sammenlignes, så se på total kostnader og ikke bare den månedlige avbetalingen.
Husk at det også kan være en ekstra kostnad knyttet med søknaden og utferdigelsen av avtalen, som samlet sett kan gjøre at det du har valgt blir dyr enn andre tilbud.
Skriv aldri under på noe du ikke har forstått 100 %. Det er ikke for gøy at man ofte gjør glis av bilselgere… det er simpelthen fordi de er så aggressive. Så føl deg ikke forpliktet til å signere noe som ikke er helt forstått.
Vær oppmerksom på tilbud spesielt henvendt til førstegangkjøpere og til billån uten sikkerhet og uten utbetaling. Det er ikke noen, som øker sin eget risiko uten å forvente noe igjen, så selv om det står det er et fantastisk enestående tilbud, bør man holde et våkent øye med det. Hvis man setter seg i et for dyrt lån, risikerer man å skulle forsætte med å betale gjelden, hvis bilen selges før billånet utløper, fordi salgsprisen av bilen blir mindre enn noe som fremdeles er av resterende gjeld, noe som må sies å være en rett beklemt situasjon å komme i.
Teksten du akkurat har lest er oversatt fra engelsk og kan inneholde opplysninger som ikke gjelder for norske forhold.