• Laster aksjedata...

Spørsmål:
Hallo!
Jeg har tenkt til og kjøpe meg bil osv, men har veldig liten inntekt for tiden. Så jeg lurte på følgende ting om bil og forsikring:
Hva bør jeg se etter osv for og få billigst mulig forsikring ? Hvordan type bil osv? Bryr meg ikke om hvordan utseende bilen har og hvordan bil det er så lenge den går og frakter meg fra a til b. Med andre ord er jeg svært lite kresen når det kommer til bil, så det viktigste av meg er at økonomien er nogelunde på plass.
Hvordan burde jeg gå frem for og få billig forsikring? Hos hvilket selskap osv?
Dette blir selvfølgelig bare midlertidig til jeg får gått ferdig skolen, deretter kan jeg ta HELT av med bil etter det og heller kjøpe meg en dyrere bil og dermed også ha råd til en litt bedre og dyrere forsikring.
Svar:
Terra lønner seg ikke for unge som kjøper sin første bil, ihvertfall ikke i mitt tilfelle. Terra skulle ha 12.500 i året. For å forsikre en Audi fra 89. Mot gjensidige på 8500. Prisene er delkasko med 20.000 km kjørelengde i året.
Disse tre tingene gir trekk på forsikringen:
– Automatgir
– Tilgang til egen garasje
– Godkjent bilalarm
Terra gir 5000kr tilbake hvis man ikke kræsjer på 5 år, Gjensidige gir 1200 (eller 1500, husker ikke helt). Men den differansen er allerede blitt gjort til fordel for Gjensidige etter 1 året.
Hvis man har 3 forsikringer hos Gjensidige, får man billigere forsikring hos dem. Jeg hadde mopedforsikring hos dem fra før av, så fant hun den billigste forsikringen de hadde og la til på slutten (invalidforsikring) rett og slett for å gi meg enda mer rabatt. Møt opp på kontoret, kom med ett smil og prat med dem.
Hos Terra var det derimot bare ei småsur dame som virket som at ho bare ville komme seg hjem. Når prisen deres kom, kom det bare rå latter fra meg, og sa at Gjensidige hadde gitt meg *mye* bedre tilbud. Sånn går det når man bør velge det selskapet som rett og slett gir kundene sine det beste hva angår forsikring. Tenk økonomi når du skal tegne deg forsikring – det har så og si alt å si!
Det normale er at man starter med 20% bonus på sin første bil hos forsikringsselskapene.