• Laster aksjedata...

Det er lovpliktig, at bilen din er ansvarsforsikret. Ansvarsforsikringen dekker skader, du lager på andre og annen ting.
Selv på vanlige biler kan det være tusentalls kroner i forskjell på å forsikre sin bilen – særlig hvis den koster mer enn gjennomsnittet.
Nystartede bilister kan spare masse penger ved å se seg godt om i valget av forsikringsselskap. Men det er lettere sagt enn gjort, fordi det stort sett er umulig å finne to bilforsikringer med helt sammenlignbare vilkår. Det er masser av tilbud å velge mellom, hvis du leter etter en bilforsikring. Problemet er bare at de varierer en del i pris og at du skal se deg godt om for å finne en billig bilforsikring.
* Hvis du ikke har kjøpt bil enda, så bør du sjekke forsikringsprisen hos flere forskjellige forsikringsselskap. Noen bilmodeller er vesentlig dyrere å forsikre enn andre, da det er forskjell på hvor ofte de blir stjålet, går i stykker, m.m.
* Kjøp en bilalarm og f.eks. en rattlås, så du minsker sannsynligheten for at din bilen blir stjålet. De mange forsikringsselskapene vil tilby deg en billigere bilforsikring, hvis du gjør noe selv for å beskytte din bilen.
* Overvei hvem som skal skrives som bilens sjåfør. Du kan få en billigere bilforsikring hvis bilens sjåfør er eldre enn hvis det f.eks. en yngre mann. Yngre menn vil alltid betale mye for deres bilforsikring.
* Overvei å kjøre et mindre antall KM, da mange forsikringsselskap gir rabatt hvis du ikke bruker bilen så mye.
* Hvis du forventer å bruke din bilen i utlandet, så skal du selvfølgelig også sjekke at din bilforsikringen dekker både i Norge og utlandet.
* Husk å ta bilder av din bilen i ny og ne, så du har dokumentasjonen iorden hvis du og ditt forsikringsselskap blir uenig om en evt. erstatning.
* Hvis bilen din blir totalskadd og du er uenig i den foreslåtte erstatningen, så kan sjekke prisnivået på tilsvarende biler i diverse bruktbil lister på internettet.
* Det kan for øvrig betale seg å sjekke erstatningen før din bilen evt. blir stjålet eller totalskadd, så du ikke blir skuffet hvis du evt. får bruk for erstatningen.