• Laster aksjedata...

Spørsmål:
Jeg har dette halvåret bodd hjemme og gått det første halvåret på et ingeniørstudie. Har vært ærlig ovenfor lånekassen og oppgitt at jeg bor hjemme, dermed blir ingenting av lånet omgjort til stipend.
Det som irriterer meg grenseløst er at kompisene min har registrert seg som borteboere, men bor hjemme. De får da omgjort stipendet til lån og får dermed endel mer penger enn meg. Vurderer å gjøre dette til neste år jeg også, ser jo hva jeg går glipp av. Jeg bor også et stykke unna skolen og må derfor betale en god del i busspenger, synes derfor det er urettferdig at jeg ikke får noe i det heletatt.
Noen her inne som lyger til seg borteboerstipend og har erfaring med hvordan Lånekassen kontrollerer dette?
Svar:
Forstår at du er fristet, for det var jeg selv også. Fikk nemlig høre at jeg som 24-åring ikke fikk ei krone i stipend, fordi jeg bodde i mamma og pappas hus. Det er direkte latterlig, for de antar at man ikke trenger å betale en drit, bare fordi man bor hjemme…
Selv valgte jeg å ikke gjøre det, men tok opp 80k i lån. Hvis man blir tatt, så kan det som nevnt føre til at du ikke får hjelp mellom lånekassen, og da har du tråkket i salaten. Hvis du likevel velger å gjøre det, og blir tatt, så kan du alltids søke jobb.
Lånekassen er til for å gi unge studenter et tilbud – og spesielt de som er boende utenfor sitt eget hjem. Derfor er denne ordningen slik den er i dag, uten at det betyr at den ikke har forbedringspotensiale.