• Laster aksjedata...

Det å ha kontroll på familiens økonomi trenger ikke å være vanskelig. Med litt planlegging kan din økonomi holdes oppdatert med enkelhet. Tro meg, å ha et håndtak på familiens økonomi er et godt stegi å skape familieharmoni.

 

Det første trinnet er å sette opp et regnskapsystem. Vi har brukt mange forskjellige programvarer. Det har bidratt til å holde orden på våre utgifter, og vi har vært veldig fornøyd med programmet. Det tar litt tid å sette opp i utgangspunktet. Den andre delen av ditt bokføringsystem innebærer å sette opp et sted for å lagre kvitteringer.

 

Når du har systemet satt opp, kan du bare skrive inn kvitteringer, enten inntekter eller utgifter. Når du skriver inn hvert element, velger du en kategori for å føre det inn.

En av de største fordelene ved bruk av et automatisert system som dette er evnen til å se dine utgifter etter kategori. Med et tastetrykk kan du finne ut hva du brukt på dagligvarer, underholdning eller noen annen kategori for enhver tidsperiode, som forrige uke, forrige måned, eller siste kvartal. Regninger blir nå lett betalt i tide.

 

Når du har opprettet ditt bokføringssystem må du sette av tid på en jevnlig basis for å oppdatere den. For vår familie har vi funnet ut at en ukentlig oppdatering fungerer godt. Min mann og jeg veksler ukentlig på å legge ut kvitteringer og deretter forene vår konto. Det tar oss aldri mer enn 30 minutter om gangen, og vår konto er alltid balansert.