• Laster aksjedata...

Stress er en av de mest problematiske plagene som svekker både sinnet og kroppen til de som det rammer. Det å ha et travelt liv og holde en familie sammen er ting som kan bli ganske overveldende. Når vi legger til konstant stress skapt ved å være i gjeld, vil du oppleve angst, depresjon og kronisk stress som følge av dette. Kredittkort er selvfølgelig et nyttig og godt økonomisk element, og et verktøy som hjelper oss med å gjøre livet enklere og mer praktisk. Men de kommer med en prislapp som ofte blir skjult fra bankene – renter og friheten til å kjøpe på lånte penger er ofte for fristende, og mange ender opp som gjeldsofre med kredittkortgjeld og fobruksgjeld.
Dette er ikke akkurat noen ønsket situasjon å være i for noen.
De gjentatte meldingene fra kreditorene minner deg på hvor alvorlig problemet ditt egentlig er. Du kan imidlertid bruke uroet i din favør når du lærer å mestre det. Du må selv klare å finne en løsning på dine økonomiske problemer.
Men stopp et øyeblikk og sjekk hvor stresset du egentlig er og i hvor stor kredittkortgjeld du er oppe i. Du vil merke at angst og gjeld relatert stress har en irrasjonell side som er helt blåst ut av proporsjoner. Mange mener at man skal unnslippe angst ved å tenke seg at alt er OK til tross for at det kanskje ikke er det. Fra ett perspektiv virker dette i og med at det gir deg fred og ro du trenger for å samle dine energier og kanalisere dem mot å nå dine mål og netbetaling av gjelden. Men det er mange som aldri vil gå tilbake til sin egen virkelighet og foretrekker å holde seg i en virkelighet som ikke finnes.
Dette blir veldig psykologisk selvfølgelig, men det er viktig å tenke litt alternativt dersom du har prøvd alt annet når det kommer til gjeldsproblemene dine.
Den motsatte metoden er å akseptere din frykt og se frykten som en helhet. Ikke prøv å unngå situasjonen, ikke skyld på andre. Rasjonaliser virkeligheten rundt deg og brainstorm ideer om hvordan du kan løse dem. Hvis du bare glemmer problemene dine og ikke gjør noe med dem vil de bare vokse seg sterkere. Ta kontakt med dine venner eller familie samt med finansielle rådgivere.
Det er alltid løsninger for å komme ut av kredittkortgjeld, men du må investere litt energi i å finne en som er perfekt for ditt vedkommende. Det øyeblikk når du føler at stressnivået når sin topp bør du sette foten ned og begynne å handle for å komme seg ut av kredittkortgjelden for alvor.
En av de egenskapene vi alle deler er inntrykket at på enkelte punkter i løpet av livene våre er vi helt hjelpeløse. Det er ikke sant da det som regel alltid finnes en løsning. Positiv tenking er den beste medisin mot slike negative tanker. Tenk positivt og bruk alt du ønsker og må bruke, så er du kvitt gjelden raskere enn det du tror selv.