• Laster aksjedata...

Online transaksjoner gjennom kredittkort kan ikke unngås enten om du er en selger eller kjøper, og dette kan vanligvis gjøres trygt og sikkert dersom visse enkle regler blir fulgt.
Det finnes ulike metoder for å betale varer på online. Nett-transaksjoner med kredittkort blir akseptert av de fleste i næringslivet når de selger varer på nettet. Kortutsteder verifiserer kredittkortinformasjon og trekker sin provisjon, og deretter kommer betalingen frem til den aktuelle bedriften som skal ha pengene.
Betalinger gjøres også gjennom noe som kalles PayPal. Her blir pengeoverføringen gjort mellom elektroniske kontoer i tillegg til å bruke en bankoverføring eller kredittkort, og midlene kan bli overført til en mellomkonto før den kommer inn til bedriftens bankkonto. I denne tjenesten er det beskyttelse og ekstra sikkerhet for selger og når man handler varer. Om du for eksempel gjør en transaksjon uten å få tilsendt noen vare, så vil Paypal opprette en sak på dette og sjekke om det stemmer.
De fleste kortutstedere eller finansielle institusjoner som banker tilbyr sine kunder en mulighet for å sjekke deres overføringer til punkt og prikke, kontosaldoer og samt muligheten til å betale via nettbank.
Pass på ikke å angi et kortnummer med mindre en hengelås (En nettleser som inneholder et symbol som indikerer bruk av en SSL-tilkobling for kommunikasjon med et gyldig område) blir sett i vinduets ramme samt at adressen til nettstedet bør begynne med https: / /. Pass på å hold deg borte fra falske nettsteder til tross for at de ser ekte ut. Veldig mange svindlere opererer på internett for å friste forbrukerne gjennom e-post til falske nettsteder i håp om at de vil gi bort hemmelig informasjon. Så du må ALDRI gi bort personlige identifikasjonsnummer (PIN) eller passord når du svarer på uønsket e-post.
Pass også på at nettleseren din til en hver tid er oppdatert. Kredittkortutstedere som VISA og Mastercard holder alltid tritt med teknologien, og det er slik at noe av utstyret du bruker på PC-en bør være oppdatert om du skal ivareta sikkerheten som dataselskapene i samarbeid med bankene utvikler.
Sjekk om du bruker den nyeste versjonen av den populære nettleserne vanligvis brukt som MS Internet Explorer eller Firefox, ellers vil ikke sikkerheten være 100 % på topp. Til slutt vil bi anbefale deg at mens du handler på nettet bør du sikre at du får en papirkopi av vilkår og betingelser fra den du kjøper fra. Det å ha den rette informasjonen rent juridisk kan hjelpe banken i å ta opp saken, i tilfelle noe problem skulle oppstå.