• Laster aksjedata...

Det finnes nesten ingen bedre måte å tjene penger på enn nettopp å bytte boliglån, eller at i alle tilfellene se over sine nåværende boliglån. Renteutgifter for boliglån utgjør for mange husholdninger den eneste største utgift hver måned. Å kunne senke denne utgiften, som man ofte har i veldig mange år er altså viktig. Forskjellen i rente mellom de ulike bankene og låneinstituttenes boliglån kan ved første øyesyn virke liten, men også små forskjeller gjør store forskjeller i lommeboka over tid.
La oss ta et enkelt eksempel. Vi tenker oss et boliglån på en million kroner. En forskjell på 0,25 % mindre i rente innebærer en senket månedskostnad på mer enn 200 kroner, eller 2 500 kroner på et år. En person som ikke bytter boliglån, men blir igjen med det dyrere boliglånet i si 20 år, betaler altså 50 000 kroner mer i rente enn den som sette over boliglånene sine, eller som i alle tilfellene forhandla med sin nåværende bank. Om vi i stedet tenker oss et boliglån på to millioner kroner, hvilket ikke er helt usannsynlig, blir forskjellen 100 000 kroner på 20 år. Det er en hel del penger. Altså kan det lønne seg ordentlig å bytte boliglån, eller i alle tilfellene forsøke å forhandle med sin nåværende långivere.
Å bytte boliglån eller långiverer er ikke kronglete, men enda enklere er å diskutere renten sin direkte med sin nåværende bank. Før en slik diskusjon kan det være godt å ha sett over markedet og dannet seg en oppfatning om hva andre långivere tilbyr. Bygger nåværende bolås rente og vilkår på gamle opplysninger,så som verdien på boligen kan det være en ide å få boligen omvurdert. En bolig med høy verdi kan oftest gi lavere rente, ettersom det innebærer mindre fare for långiveren.
Å bytte boliglån er svært enkelt, særlig hvis man allerede har boliglån knytta med flytende rente. Man slipper da helt betale noen avgift for å bytte. I tillegg til bedre rente når man bytter långiverer til boliglånet sitt kan man få andre fordeler, da den nye banken eller långiveren er opptatt av nye kunder og derfor kan gi gode vilkår og priser også på andre tjenester.
Vår sterke anbefaling er å se over boliglånene sine ofte. Det som hvert best siste år trenger ikke være det som er best i år. At selv danne seg en oppfatning om markedet er ganske lett i dag,tack vare internet, men vi vil likevel varmt anbefale de tjenestene som hjelper deg med å finne den beste renten. La ganske enkelt bankene konkurrere om å få deg som kunde. Vi kan anbefale Credit Service. Vi synes at de har en seriøs tjeneste og vi har bare hørt godt om dem. Søknad er enkel!