• Laster aksjedata...

Når man enten bor eller er på ferie i Danmark, så vil man mest sannsynlig se skiltet ”Tager kun Dankort” i mange tilfeller. Dette betyr at man må ha et spesielt kredittkort som er utstedt fra danske banker for å få handlet der, noe som i mange tilfeller kan virke svært frustrerende for nordmenn.

For hva gjør man om man kun kan betale med Dankort?

Vårt tips når man er i Danmark er rett og slett å til en hver tid gå med kontanter uansett hvor man oppholder seg. Minibanker er det nok av, og det er ikke gebyrer når du tar ut kontanter med et norsk bankkort eller kredittkort (selvopplært).

Vi kan i hvert fall prise oss lykkelige i Norge for at vi slipper et liknende system, da det egentlig bare skaper uro og dårlig stemning blant utenlandske turister som skal legge igjen penger i den danske statskassen.

Og en annen del av problemer går rett og slett på danskene. For det er ikke slik at alle danske statsborgere får et Dankort. Man kan for eksempel ikke slite med en masse gjeld og betalingsanmerkninger dersom man ønsker seg et slikt kort, og med det utelukker man automatisk mange mennesker i samfunnet som ønsker å benytte seg av nettopp disse butikkene som kun godtar Dankort.

Nå skal det også sies at de store butikkjedene har andre løsninger for deg som ønsker å bruke norsk kredittkort i Danmark, men dette gjelder ikke de små forretningene som man kanskje ønsker å legge igjen penger i når man er på ferie.

Men vi anbefaler likevel at du har med deg to forskjellige kredittkort når du skal på ferie, og mye av grunnen til det er nettopp faren for at man blir frastjålet et av dem eller at et blir ødelagt.