• Laster aksjedata...

Hva gjør man med felles lån når man er samboer og har delt økonomi?
Det er mange som har en felles regningkonto der de har et visakort som man disponerer og kjøper mat og andre felles ting for. Felleskontoen brukes også til lånet, automatisk trekk fra banken fra den kontoen. Felleskontoen får penger på den måten at man setter et fast trekk hver mnd. fra sin egen brukskonto til felleskontoen, dette faste trekket bør komme rett før banken trekker låneavdraget slik at man er sikret å få betalt det før man bruker penger på andre ting.

Så kan man i tillegg ha felles sparekonto og felles feriekonto. Da i tillegg har man hver sin sparekonto og hver sin brukskonto til penger. Det er ofte slik at hvis man ikke setter inn nok fast på felleskontoen så må man supplere fra brukskontoene fra begge. Da kan man være enige om at man setter inn 5000 kroner hver slik at lånet blir dekket, det er dumt og det blir unødvendig mye ekstrajobb å ikke ha dekning på felleskontoen.

Etter som årene går så foretrekker nok de fleste allikevel å ha felleskonto til alt, slik at alle inntekter går inn på den kontoen, så fordeler man det til andre felleskontoer som sparekonto, feriekonto, konto for tilbakebetaling av lån osv. Men før dette skjer så er det ofte greit, i en etableringsfase, at man har egne kontoer. Det er viktig å ta vare på identiteten sin i et nystartet forhold og økonomi er en stor del av identiteten vår.