• Laster aksjedata...

Svenskehandelen er på vei oppover. Det bygges ut flere kjøpesentre langs grensen og det ser ikke ut til at markedet er mettet enda. I 2011 så har vi handlet for over 11 milliarder utenfor Norge. Mesteparten antas å være i Sverige ved overfart på dagsturer med ferje og bil. Ikke så rart vi gjør dette når det er såpass mye billigere å handle alt fra mat, alkohol og andre varer. Krona holder seg sterk og har nylig gått over både den danske og svenske. Det gjør at per i dag så får du hele 20 % avslag bare ved å handle med svensk valuta, siden den norske kronen er verdt 20 % mer.

Hvordan kan du så spare enda mer ved å handle i Sverige med kredittkort? For det første så er det viktig å oppgi at du ønsker å betale med svenske kroner. Slik at du får den vekslingen som kredittkortleverandøren din opererer med. De svenske butikkene tilbyr deg å veksle om kursen når du står i kassa, men denne er som regel i favør av butikken. Så er det lurt med et kredittkort som har cashback, det vil si at du får igjen noe av det du handler for. Vanlig er å få igjen noen prosent av det beløpet du har handlet for. Det blir oppført som et eget fratrekk på regningen din.

Handler du med kredittkort så får du også 30 til 50 dager betalingsutsettelse. Det vil si at du ikke trenger å betale for varene før om minst 1 måned, det varierer litt fra hvilken kredittkortleverandør du har. I mellomtiden kan du la pengene stå på en sparekonto med høy rente, så får du litt ekstra der også. Du kan spare på mange måter med et kredittkort og her gikk vi i inn på noen. God handel!