• Laster aksjedata...

Om du tror det er helt ”random” hvilken rente du ender opp med når banken skal velge ut boliglånsrente og forbrukslånrente til deg, så tar du grundig feil. Det er noen faste algoritmer som blir brukt som grunnmur når man skal velge hvilke vilkår den hver enkelte lånetaker skal ha muligheten til å få. Og vi kan avsløre hva som avgjør renten på lånet ditt – steg for steg.

1. Utdanning.

Har man lav utdanning, så vil man også slite med å skaffe som jobb om arbeidsplassen sin går ad undas. Derfor er det viktig at banken kan stille personlig erfaring og utdanning i sikkerhet når man tar opp lån. Har du gått rett fra videregående og ut i en veldig fin jobb, så vil det selvfølgelig være gunstig med tanke på inntekt, men det er ingen sikkerhet i at du får jobb senere – noe banken vil se veldig stygt på.

Det siste banken ønsker er en lånekunde som ikke kan betale ned avdragene på lånet sitt basert på at man ikke kan skaffe seg arbeid igjen.

2. Arbeid og jobbsituasjon.

Dette henger selvfølgelig litt sammen med punkt 1. Skal man ta opp et lån, så er det viktig for banken å se at man kan betale det ned, og de gunstigste kundene de har er nettopp de med høy inntekt og en jobbsituasjon man kan klare seg veldig godt med.

Jo høyere inntekt du har, desto mer ønsker banken deg, og desto lavere rente kan du egentlig skaffe deg. Så enkelt er det.

3. Alder og kreditthistorie.

Har du 20 forbrukslån på samvittigheten der du i alle tilfeller har slitt med å betale ned i tide, så er det på tide at banken ser seg etter nye kunder. Banken tjener ikke veldig stort på kunder som ikke betaler ned lånene sine i tide, sett bort fra de høye gebyrene som enkelte lånetakere kan pådra seg. Dermed kan vi si at kreditthistorien spiller en veldig stor rolle når det kommer til hvilke renter man kan få på lånet sitt.

Alderen har noe å si nettopp på grunn av det samme – hvor mange lån man kan ha hatt tidligere og hvilken finansiell erfaring man kan ha fått i løpet av disse årene.

Alt dette ovenstående sier veldig mye om hvilke vilkår du kan skaffe deg. Har du dog fortsatt problemer med å skaffe deg et gunstig lån, så kan du prøve låneguiden vi har her på nettsiden og se om det er noen lån som passer deg i det hele tatt.