• Laster aksjedata...

Petter Northug er nok en aktiv bruker av enten Mastercard kredittkort eller VISA. Spesielt nå under bruddet av diverse skirenn, siden han dessverre er syk og må holde seg hjemme. Når en er syk og hjemme er det greit å finne et tidsfordriv som får tiden til å gå og som ikke krever så mye energi. Hans andre hobbyer er blant annet poker. Og for å spille poker på internett i dag så kreves det som regel en eller annen form for innbetaling over nettet. Det mest vanlige her er bruk av kredittkort og da gjerne Mastercard eller visa siden de er støttet av flest betalingstjenester på nettet i dag.

Noen er jo kanskje også skeptiske til å bruke kort ved betalinger på internett. Da er det greit å bruke et kredittkort, siden du får en regning i ettertid som du kan sjekke for feil. Skulle det være noe mer som er trukket eller noe du ikke vet hva er, så kan du kontakte kortleverandøren eller Mastercard og visa direkte. Skulle det være noen som har svindlet deg så ordner de alt for deg. Du vil få det ukjente trukket fra fakturaen og kan betale tilbake det du faktisk har brukt. Har du derimot vært uaktsom så kan det være at det påløper en egenandel, men denne vil i de fleste tilfeller være overkommelig i forhold til det beløpet som eventuelt er tatt fra deg.

For å bruke et Mastercard kredittkort på internett så vil det ikke kreve så mye fra deg. All informasjon du trenger finnes som regel på kortet, slik som kortnummer, utløpsdato og CVC koden som står bakpå kortet. Utover dette har sikkerheten blitt enda bedre for de fleste Mastercard kredittkort. De har for eksempel sperret andre kontinenter for bruk og du må som regel åpne kortet for bruk i andre verdensdeler, slik at ikke nett svindlere kan bruke en kopi av kortet andre steder i verden og at du i flere nettbutikker også må legitimere deg med Bank ID for å kunne bruke kortet.