• Laster aksjedata...

Det mange kaller et «Jeg vil ha det nå»-syndrom er noe som vi forventer at våre barn en gang legger fra seg. Problemet er at mange voksne aldri blir modne nok til å vokse ut av dette syndromet. Folk bør få privatøkonomisk rådgiving i svært ung alder – det bør være et obligatorisk pensum i vårt skolesystem.
Det er mange teorier om hvorfor folk føler et så sterkt behov for å gå skaffe seg gjeld for å fylle livet med materielle ting. Kredittkort er en nødvendighet i dagens moderne verden, men uten ansvarlig bruk av slike kredittkort kan en forbruker fort pådra seg enorme mengder gjeld.
Forbrukerne av et kredittkort utfører ofte handler som gjør at de ender i en ond sirkel der de ikke betaler ned den satte summen eller rentene på disse. Med det vil du ha et ganske stort problem når det kommer til gjeldskonsidulering ved et senere tidspunkt.
De fleste kredittkort eiere sannsynligvis få flere brev i posten som tilbyr gode renter og tilbud eller andre dyre elementer som vi alle drømmer om. Reklamen vil nevne en svært attraktiv rente og noen ganger også null rente på ubegrenset kjøp innenfor et bestemt tidsrom. Hvor mange mennesker som sjekker baksiden av disse tilbudene vites ikke – der det forklarer at hvis du bryter noen av vilkårene i avtalen vil renten din vokse seg skyhøy på et svært kort tidspunkt.
Forbrukerne trenger ofte kredittrådgiving og skal nå ut til fagfolk for å hjelpe dem med å forbedre sin kredittvurdering og reparere dårlig kreditt. Kredittkortets renter sammen med gebyrer ved sen betaling kan komme ut av kontroll, og dermed skape en dødsfelle der du ikke klarer å få hodet over vannet. En erfaren bankansatt hos din bank kan hjelpe deg med å finne en løsning, og kanskje redusere gjelden betraktelig.
Første skritt er å innse at du har et problem med dine kredittkort. Det neste trinnet er å oppsøke en erfaren profesjonell kredittrådgiver – du vil finne flere av dem i din nærmeste bank eller den banken du har kredittkort hos.
Sjekk ut flere potensielle kredittrådgivere. Få referanser og be om anbefalinger fra venner. Gjør valget ditt klokt og alltid skaff deg informasjon fra de aller smarteste menneskene og økonomene. Ikke vær flau for å søke hjelp – du er ikke den eneste personen som har skaffet deg dyp gjeld, og det å skaffe seg gjeldskonsolidering vil være meget smart om du er ute og kjører.