• Laster aksjedata...

1. Utvikle en plan. Utvikle en plan for å betale ned studielånet før du kjøper hus, bil og alt det andre som skal kjøpes inn som voksen. Det er ikke dermed sagt at du bør vente med å kjøpe alt dette, men du må kanskje nedgradere boligen eller bilen din for å sette av en viss sum til nedbetaling av studielån hver månede.

2. Spar pengene dine. Hver sommer under hele din høyskoleutdanning bør du få en jobb eller praksisplass. Spar halvparten av pengene på en høyrente sparekonto der pengene dine vokser hvert år. Etter et par måneder bør du konsultere en finansiell rådgiver for å få høyest mulig avkastning på pengene dine. Etter utdanning kan du bruke de pengene spart gjennom alle årene på å betale ned studielånet.

3. Vær forsiktig med konsolidering. Ved å konsolidere studielånet vil du kombinerer dine lån i én betaling, men du vet ikke om det gir en lavere rente. Gjør omfattende forskning før du konsoliderer ditt studielån.

4. Søk etter fullt stipend. De siste årene har pengene blitt redusert fra budsjettet for høyskolestipend i Norge, så det er vanskeligere å få et stipend nå enn det var før.

5. Pass på at renten på studielånet ditt holder seg lavt. Prøv å unngå å utføre sene betalinger på studielånet. Hvis du har økonomiske problemer bør du ringe banken og informere dem om din situasjon slik at du kan få utsettelse – som forhåpentligvis vil være rentefri.