• Laster aksjedata...

Er du sjokkert da se dine husholdningsutgifter hver måned? Kostnadene ser ut til å øke hver måned, noe du merker på din private økonomi. Hvis du er i denne situasjonen kan du prøve disse 5 anbefalingene slik at du kommer til å få en tykkere lommebok.
1. Resirkuler alle papirer og bruk de om igjen.
Hver måned vil du sannsynligvis fått et dusin med reklametekster fra bedrifter i postkassen din. Noen av disse papirene er skrevet på én side. Samle disse sidene, og legg dem sammen som en skriveblokk – ikke la ubenyttet papir gå rett i søppelkassen. Du kan også bruke dem til å skrive utkast til dokumenter. Foruten å spare penger, er du også med på å gjøre et godt miljømessig tiltak.
Og har du fulgt med her på Lane.no, så vet du at i tillegg til økonomi er vi viktig at nordmenn driver med en bærekraftig livsstil.
2. Installer et vannsparende toalett.
Når man spyler toalettet er mengden av vann som brukes vanligvis mer enn nødvendig. Ved å installere en vannsparings-ting (kjøpes i diverse elektrobutikker) i toalettet kan mengden vann spart være så mye som tre liter per måned. Økonomisk og miljømessig fornuftig.
3. Bruk viften
Når det er mulig bør du bruke bruk viften. Klimaanlegget er en stor bidragsyter til din strømregning, i likhet med oppvarming om vinteren. Regulering av temperatur er i høyeste grad med på å gjøre privatøkonomien din verre. Ved å bruke viften er du ikke bare sparsom på din strømregning, men du er også mde på å bygge opp kroppens toleranse for varme. Sjansene for å få heteslag om sommeren blir med en slik ordning sterkt redusert.
4. Ikke kast det gamle såpestykke.
I og med at du vasker hendene med såpe på en daglig basis vil det bare bli mindre og mindre til det nesten er ubrukelig. I stedet for å kaste den i søppelkassen kan du rett og slett legge den gamle såpestykke på det nye. Bare sørg for at begge er våte når ”limer” dem sammen.
5. Kutt tuben med tannkrem i halv.
Når du ikke lenger kan presse ut noen tannkrem fra tuben kan du bare kutte den i halv. Det er litt mer tannkrem igjen som kan vare for et par dager ekstra hvis du har en stor familie. Hvis du bor alene eller sammen med din ektefelle kan den ekstra tannkrem vare opp til fem dager eller mer.
Start med å dyrke disse nyttige vaner i dag og gjør dem til en del av det daglige livet. Du vil bli fornøyd når du merker at husholdningsutgiftene begynner å avta litt etter litt etter som tiden går.