• Laster aksjedata...

De neste fem trinnene er ikke vanskelige. Det krever bare engasjement. Du kan klare det. Følelsen av frihet og suksess når regningene ikke blir hengende over hodet vil gjøre alt dette verdt det – tro meg.

Steg # 1. Få en oversikt over din personlige økonomi

Du har kanskje ikke sett på din økonomiske stilling for en stund. Kanskje det er derfor du lider under en belastning av gjeld i dag. Men du trenger å gjøre opp status for din finansielle stilling nå. Med mindre du vet hvor du er nå er det vanskelig å finne ut hvordan du kan fikse ting.

Bare få penn og papir og alle dine kredittkortregninger og se på situasjonen ærlig. List ut all gjeld og renter og nedbetalingene du må gjøre hver månede. Få alt på bordet, så vil den økonomiske situasjonen bli mye mer oversiktelig enn den har vært tidligere.

Ikke bli bekymret over hvor mye du skylder. Det er blitt sagt at alle kan bli kvitt all gjelden sin i løpet av 5-7 år, inkludert sine boliglån. Det betyr at du også har muligheten til det om du jobber hardt nok for å nå målene.

Step # 2 Stopp å bruk mer penger enn du tjener NÅ

Dette er det første som må gjøres for å starte veien for din økonomisk suksess. Dette er sannsynligvis grunnen til at du trenger å ta affære nå. Se på dine levekostnader og kutt ut de tingene du ikke har råd til å bruke.

Det å gå i minus på budsjettet er det verste du kan gjøre mot din egen økonomi. Tro meg; du vil ikke ha så veldig mange kroner utestående på kredittkortet ditt at det begynner å bli trukket renter. Det kan veldig fort bli dyrt.

Steg # 3. Finn noen penger til å betale ned disse gjeldene med

Når du har kommet til tak med Steg  # 2, er neste steg å finne ut måter å legge litt penger til side hver uke eller måned for å begynne å betale ned disse gjeldskontoene – helst fortere enn det minimume månedlige kravet. Betal så mye du kan. Det er bedre å betale ned disse gjeldskontoene enn å sette pengene i banken. Dette er fordi kredittkortetrenten er mye mer enn du kan motta fra banken om midler på innskudd. Målet er å betale ned den høyeste renten gjelden først.

Hvis du har to kredittkort med samme rente, nedbetaler du den med den minste balansen først.