• Laster aksjedata...

Det har i de seneste årene blitt mer og mer vanlig å laste ned sanger gratis på internett. Og det finnes vel ikke èn eneste ungdom som ikke har «snytt» platebransjen for penger ved å hente sanger fra The Pirate Bay i stedet for å kjøpe CD-en. Men hvordan påvirker fildeling plateindustrien – og må industrien straks se at nye teknologiske løsninger er fremtiden?
Nei: Både artister og plateselskap skal selvsagt få tjene penger. Det hele handler om hvilke økonomiske modeller en legger til grunn for inntektene og hvordan de skal tjene penger. Et plateselskap som ikke skaper noe verdi for artistene blir et mellomledd som kan kuttes ut.
Og i så fall ser jeg ikke noe problem med at en del plateselskap går dukken. Men i mange tilfeller så er det en rekke funksjoner som i dag ligger på plateselskapene som virkelig skaper verdi for artistene og dermed fortsatt vil være der.
Som andre har påpekt er dette tilbud og etterspørsel. Det er jo slik at i noen tilfeller vil det å sette prisen drastisk ned gjør at inntektene totalt sett øker mye mer fordi en når et mye større del av markede som tidligere ikke var villig til å betale den høye prisen.
I tillegg kan helt nye nettverksøkonomi-tankeganger basert på donasjoner kunne gi gode inntekter.
Dessverre har vi en del folk som ikke helt forstår at det er verd å betale for noe som helst… Det vil vi alltid ha. Men jeg tror faktisk flertallet er villig til å støtte de artistene de liker og gi de den anerkjennelsen de fortjener økonomisk.