• Laster aksjedata...

Festivalungdom drar i sommer land og strand for å høre på sine favorittartister under solen med en kald øl i hånden. Nå er det både mer populært enn noen gang og dyrere enn noen gang å dra på festival. Roskilde og Hove er de to festivalene som er både mest interessant for unge nordmenn i tillegg til at det er de to festivalene som varer lengst.

Og da det er behovet for penger svært høyt.

Et forbrukslån er et lån du kan ta opp i diverse banker uten at noen kommer til å spørre hva du kommer til å bruke pengene til. Det banken kommer til å være opptatt av når du søker om et forbrukslån er at du er såkalt kredittverdig – en såkalt sikkerhet for banken som gjør at de vet at du kommer til å betale lånet tilbake.

Det er også viktig å tenke på tiden etter festivalene. For å få innvilget et forbrukslån er det hos de aller fleste banker et krav om at du har fast jobb og at du kan betale små avdrag i måneden for å bli kvitt lånet så kjapt som mulig. Og da er du nødt til å ha noe lønn å vise til når banken skal ha det fremlagt.

En tur til Roskilde-festivalen kommer til å koste deg rundt 2000 kroner i reise til Danmark i tillegg til at du må beregne rundt 7000-8000 kroner for kost og losji der nede. Når du søker om forbrukslån, så har du mulighet til å regulere hvor mye penger du ønsker å låne.

Jeg vil egentlig ikke anbefale deg å låne så mye mer penger enn akkurat det du trenger. Sett opp et reisebudsjett sammen med de du reiser sammen med, og pass på at du får med deg alle de viktige tingene. Ha også flere kredittkort liggende på forskjellige steder, da man skal vite at det er svært mye tyverier og annen småkriminalitet som skjer på disse festivalene.

Mange kan si hva de mener om ulempene med et forbrukslån, men sannheten er ganske enkel dersom du trenger noe å finansiere festivalsommeren din med uten at du har finansene klare allerede.

Det finnes flere banker som gjerne vil ha deg som kunde, men når det kommer til forbrukslån, så er det viktig å være svært selektiv på hva du selv plukker ut. Her på siden har vi en egen side under ”søk lån” der du ser hvilke forbrukslån som kan gavne deg best når det kommer til tilbakebetalingstid og renter.