• Laster aksjedata...

Går du med planer om å bygge din egen bolig, kan det være lurt å tenke stort. Gjerne litt større enn du i utgangspunktet hadde tenkt, og det er det flere grunner til. For det første slipper man alltid opp for plass før eller siden. Man vet ikke hva fremtiden bringer, man får barn, svigermor flytter eller man får seg en plasskrevende hobby. Da er et par ekstra rom gode og ha, dessuten kan de faktisk finansiere hele boligen, bare det blir gjort på rette måten.

I dagens lånemarked er det stadig fler som henvises til et allerede stramt leiemarked, og innreder man så huset sitt med en utleiedel kan det være gode penger å hente her. Flere låneinstitusjoner tilbyr også lån med lavere rente dersom boligen inneholder en utleiedel, og sett i forhold til hva det koster ekstra å innrede en slik, kan man faktisk gå i pluss.

Enkleste måten å gjøre det på er å bygge hus med sokkelleilighet. Det koster lite ekstra på å grave selve sokkelen ut til godkjent høyde, og med relativt nøktern innredning vil utleiedelen finansiere seg selv over noen få år. Deretter gir den en skattefri avkastning som kan skytes tilbake i selve boliglånet og alt man teoretisk sitter og betaler på selv, er rentene.