• Laster aksjedata...

Forbrukslån er for veldig mange unge det første lånet man tar opp. Om man har lyst på en ferie man ikke akkurat har råd til nå, eller om man trenger noe penger til å reparere bilen, så kan man finansiere dette med et forbrukslån.

En egnet situasjon der man bør ta opp et slikt lån er:

Du jobber som snekker på et verksted litt utenfor byen. Selv bor du i byen og er avhengig av bil for å komme deg til og fra arbeid. Når bilen da omsider streiker og lønnen tar slutt – hvilke midler må du så bruke for å få bukt med bilproblemet og fått lov til å dra på jobb igjen?

Enkelt og greit; forbrukslån er det beste alternativet. Eventuelt kan du ta i bruk et kredittkort, men da må du være hundre og ti prosent sikker på at kredittgrensen er såpass stor at du kan få finansiert hele beløpet med det. Akkurat det er ikke alltid så lett å få til hos en hver bank.

Hvem kan få et forbrukslån?

Alle personer som er over 18 år og har fast inntekt i form av deltidsjobb eller heltidsjobb er skikket til å motta et forbrukslån. Dog skal det sies at forskjellige banker gir forskjellige vilkår og krever forskjellige betingelser for å gi ut et slikt lån.

Det er ikke verken til forbrukernes eller bankens beste at mange mennesker tar opp en hel haug med penger i lån, bruker dem på idioti og nekter å betale tilbake – noe som vil ende opp i en hel haug med inkassosaker.

Så om du er en oppegående fyr eller dame som har tenkt til å betale ned lånet igjen, så vil jeg anbefale en slik finansieringsmodell.

Hvordan skaffe seg et forbrukslån

Nå som internett har kommet, så er det lettere enn noen gang å skaffe seg et forbrukslån. Alt du trenger å gjøre er å fylle inn dine personalia og korrekte øvrige opplysninger i et online søknadsskjema, for så å levere det inn.

Alt tar bare et par minutter.

Man kan også møte opp i banken og be om et forbrukslån, men dette er en mer tidkrevende prosess som vil ta lengre tid både hos banken og for ditt vedkommende.

Mitt tips er å gjøre alt elektronisk da du vil spare både penger og tid på det. Penger vil du spare på grunn av at du kan oppnå at pengene kommer inn samme dag som du søker lånet, noe som ikke er uvanlig i mange banker.

Forbrukslån skal du altså kun ta opp dersom det er noe du har lyst på som du ikke kan finansiere med de midlene du disponerer akkurat nå. Men tenk nøye gjennom hvordan du skal få betalt ned pengene før du gjør noen forhastede beslutninger – det er nok av folk som ender opp med lån de sliter med å betale ned, og man kan fort bli kastet inn i Luksusfellen på TV3 dersom alt skjærer seg.