• Laster aksjedata...

Man kan si at uttrykket «skreddersydd» passer perfekt for forbrukslån. Forbrukslån har blitt relativt lett å skaffe i Norge de seneste årene, og kampen om kundene har blitt større og større. Flere og flere banker har kommet frem til at det lønner seg å gi ut forbrukslån til sine kunder, noe som gjør at tilgjengeligheten øker for unge mennesker som ønsker materielle goder.
La oss starte med definisjonen av forbrukslån. Forbrukslån er lån som tilbys av finansinstitusjoner til personer som ønsker å bruke de på ting det ikke stilles spørsmål til. Har du et ønske om å kjøpe en ny TV? Eller kanskje du skal på en litt dyr ferie som du har mulighet til å betale ned senere? I disse tilfellene er forbrukslån en god måte å finansiere det på, da du har muligheten til å tenke finansielt kortsiktig.
De finansielle institusjonene som tilbyr forbrukslån i Norge inkluderer banker, forsikringsselskap, utenlandske banker med mer.
Som alle andre lån skal et forbrukslån betales tilbake. Beløpet du tar opp på ditt forbrukslån er avgjørende om mange ting i forbindelse med avdragsvilkår, renter samt tilbakebetalingsplanen. Når du søker om et forbrukslån på nettet, så vil du se at det vil lønne seg å låne et litt mindre beløp da du kan betale det ned fortere og slippe å betale så mye penger i rente.
Forbrukslån kan grovt kategoriseres i to typer –med og uten sikkerhet. Det vanligste i Norge er å ta opp forbrukslån uten sikkerhet slik at du slipper å sette boligen din i pant om du er litt sent ute med nedbetalingen. Disse to type lånene kalles også sikret og usikret forbrukslån.
Sikrete forbrukslån er lån som er gitt mot en sikkerhet som vanligvis er huset ditt eller noen andre personlige eiendeler som bilen din. Denne pantingen fungerer som sikkerhet som garanterer for tilbakebetaling av lånet. Om du da ikke betaler ned forbrukslånte ditt, så kan banken i realiteten selge huset ditt på tvangssalg for å skaffe seg de pengene de har krav på.
Så vi anbefaler egentlig forbrukslån uten sikkerhet.