• Laster aksjedata...

Hva er et forbrukslån?

Forbrukslån er et lån som kan søkes om fra folk som har et ønske om å kjøpe inn noe materielt uten å sette noen ting i sikkerhet. Med andre ord kan du finansiere den nye ferien din eller din nye iPad uten å ha pengene klar akkurat nå, noe som er svært gunstig for mange folk. Men det å ta opp forbrukslån avhenger av at du har en viss inntekt eller kontantstrøm, slik mange unge ikke har.

Hva trenger du for å søke forbrukslån?

Har du dog en inntekt du kan føre opp når du søker om lån, så vil du mest sannsynlig skaffe deg de pengene rimelig kjapt. Et forbrukslån er gunstig for deg som vil klare å betale ned de pengene du låner med en nedbetalingsplan som blir satt når du bestiller pengene. Forbrukslånet vil etter all sannsynlighet være på plass på din konto etter kun et par dager, noe som gjør at dette er en kvikkere og mer effektiv måte å skaffe penger på enn for eksempel kredittkort.

Du trenger altså en stabil inntekt for å søke forbrukslån. I tillegg trenger du å være over 18 år, samt ikke ha flusst med betalingsanmerkninger fra tidligere av. Det er også en fordel (nærmest nødvendig) at du er ærlig på alle punkter når det kommer til utfyllingen av låneskjemaet slik at du ikke får lånt penger på falske premisser. Er du uærlig vil dette kanskje følge deg resten av livet hva angår den aktuelle banken.

Hvorfor er det lurt å ta opp forbrukslån?

Hvorvidt det er lurt eller ikke å låne penger til en hver tid er ikke godt å gi noe svar på, men om likviditeten din (penger inn kontra penger ut) er litt dårlig for øyeblikket, så kan det være lurt å finansiere deler av privatøkonomien med diverse lån. Og da er forbrukslån et gunstig alternativ i og med at man slipper å sette noe som helst i sikkerhet i tillegg til at du får pengene kjapt uten noen spørsmål fra bankens side.

Har du også en gjeld du bør betale ned rimelig kjapt, så kan det være gunstig å ta opp forbrukslån for å dekke over gammel gjeld og heller sikre deg inn på en mer langvarig nedbetalingsplan med din nye bank. Til tross for at du kanskje må tåle en litt høyere rente på enkelte av forbrukslånene, så må du innse at det er økonomisk gunstig da du kvitter deg med gammel gjeld som må innbetales hurtig, for å utsette de nedbetalte pengene hos en ny bank.

Er det vanlig å ta opp forbrukslån?

Enkelt svar; i aller høyeste grad!

Nordmenn er på topp i Skandinavia over folk som tar opp forbrukslån, og statistikk viser at de aller fleste er fornøyde med denne kortvarige låneordningen. Spør du den jevne nordmann om sitt syn på det å ta opp forbrukslån, så er nok mest sannsynlig svaret at dette er såpass vanlig at «det er noe alle gjør».

Hvor bør du ta opp forbrukslån?

Her på Lane.no har vi som visjon å alltid skulle tilby de beste løsningene til så mange folk som mulig hva angår økonomi. Derfor har vi til en hver tid oppdatert forsiden vår med et gunstig forbrukslån som er best på følgende punkter:

– Lavest mulig rente.
– Svært høy kontantgrense (det nåværende ligger vel på 350,000,- NOK).
– Lang nedbetalingstid.
– En sikker og kjent bank som du kan stole på.
– En bank som gir deg god service, har en fin kundesupport i tillegg til at den behandler kundene sine på best mulig måte på alle punkter.