• Laster aksjedata...

Boligeierne går glipp av store besparelser

Huseierne må se langt etter en ny slags boliglån, som samlet kunne ha spart dem for langt over en milliard kroner. Regjeringen har plutselig gitt opp å innføre lånet. Det forteller Radioavisen 12. juli 2005 klokken 09.00.

Lånene var tett på å bli en realitet, men nå er utvalget, som arbeidet med det, plutselig blitt nedlagt. Hvis det var blitt til noe, ville boligeierne kunne opprette kassakreditter i kredittinstituttene til omkring 2,5 prosent i rente. Det ville konkurrere direkte med bankenes prioritetslån, hvor renten ligger fra 3,5 og helt opp til nesten 8 prosent.

Og ikke nok med at huseierne kunne ha spart på renteutgiften – de nye lånene ville verken ha krevd stempelavgift eller tinglysningsavgift til staten.

Men nå er lånene lagt på hyllen.

– Det synes forbrukerrådet er ergelig. Det kunne ha gitt boligeierne mulighet for å få finansiert noen av deres lån billigere enn de kan i dag, sier økonomi Forbrukerrådet Lotte Aakjar Jensen til Radioavisen. Hun mener, bankene er skyld i at lånene nå er gitt opp.

– Det kan bare være, fordi bankene har en økonomisk gevinst ved at disse her lånene ikke blir til noe. Noe annen forklaring kan jeg ikke se, konstaterer hun.

Teksten du akkurat har lest er oversatt fra engelsk og kan inneholde opplysninger som ikke gjelder for norske forhold.