• Laster aksjedata...

Spørsmål:
Vi er 4-5 personer som trolig kommer til å kjøpe en strøken 82 Transporter på tirsdag, men vi veit ikke helt hvordan og hvem forsikring vi skal velge. Den kommer til å stå på en av oss gutta. Vi skal bruke denne bussen/bilen som russebuss/russebil, bare sånn at det er sagt. Og i russetiden kan det jo skje litt av hvert, som mange kanskje allerede vet.
Noen som har noen erfaring med hva som bør velges? Og hvordan er en slik «russeforsikring»? Har regnet på kalkolatorene til If og Gjensidige på nett at det kommer på 7000-8000 kroner, men vi hadde håpet på noe billigere. Bilen skal muligens brukes i sommerferien til neste år også.
Svar:
Om det er noen fler her som lurer så kan jeg jo si litt om hvordan det er med forsikring. Vi har nå sjekka litt rundt, og det er kun If og Gjensidige som vil forsikre russebiler, men en slik «Russebilforsikring». Har man ikke det og det skulle skje noe i russetia, kan man risikere å sitte der uten å få noe utbetalt fra forsikringsselskapet. En slik forsikring koster 16.800,- for ett år.
Det vi kommer til å gjøre er at vi setter den på faren til han ene, og forsikrer den i tre måneder fremover nå nå som vi har tid til å drive med bilen før særemne, prøve- og eksamenskjøret starter over nyttår. Det vil da koste oss 625,- for tre måneder med ansvar og delkasko når den registreres som personbil. Skulle vi ikke hatt skilter på den før i april, måtte vi punga ut med 225,- dagen for prøveskilter. Vi tar så russebilforsikring fra og med april, og eventuelt leverer skiltene tilbake når vi er ferdig med russetia etter ca to måneder og får tilbakebetalt.
Forresten; det ble ikke den bilen jeg trodde først vi skulle kjøpe til lenger oppe, men fikk 5500,- i avslag samt at vi kan hente denne 12 mil og over tusen kroner nærmere. Kanskje ikke den typiske russebilen, men det er jo en del av sjarmen som den har den nok av da.