• Laster aksjedata...

Det er flere alternativer tilgjengelig for deg hvis du har kredittkortgjeld og ikke ønsker å erklære deg selv personlig konkurs. Ett alternativ er å få en gjeldskonsolideringlån hos banken – og da anbefaler vi forbrukslån – og lukke alle eksisterende kredittlinjer. Gjeldkonsolidering er der du tar et nytt usikret lån, og bruker midlene til å betale av utestående gjeld.
Hva et usikret gjeldskonsolideringlån vil gjøre er å konsolidere alle dine usikret gjeldsposter og hjelpe deg med å unngå konkurs. Disse nye penger kan du spare av kroner på hvis du velger å bruke lånet til å nedbetale eksisterende gjeld – særlig høyrente-kredittkort. Selv om du ikke eier en bolig kan du kvalifisere for gjeldskonsolideringlån. Men ikke glem nå vil du måtte betale dette lånet tilbake.
Gjeldskonsolideringlån skal tilbakebetales over en lengre sikt til en relativt lav rente. Dette betyr at den månedlige repayments er lavere. Hvis lånet er sikret på eiendommen din så vil rente og betalinger kunne bli enda lavere.
Men du må sammenligne proffene og gjeldskonsolideringlån før du tar skrittet fullt ut. Det er to alternativer for å konsolidere gjeld – enten låne penger for å betale ned all gjeld eller søke bistand fra en bank. Hvilket alternativ vil tilfredsstille dine behov har mye å gjøre med om du kan kvalifisere for lav boliglånsrentene på lånemetoden, og den totale gjelden du trenger å konsolidere.
Låneopptak for gjeldskonsolidering eliminerer umiddelbart flere gjeldsbetalinger. Alle inkassohandlinger blir dermed eliminert. Om du har mange inkassosaker og betalingsanmerkninger, så er dette en ypperlig anledning til å bli kvitt alle sammen så fort som overhodet mulig.
Søk om lån (forbrukslån) og informer dine inkassofolk om det for deretter å betale ned dine utestående regninger, så vil du fort se at det kommer til å lønne seg.
Gjeldskonsolidering er et utmerket verktøy som kan hjelpe deg med å administrere og redusere gjelden når du bare ikke kan synes å klare det på egen hånd.  Men når gjelden har nådd et visst nivå kan dette synes nesten umulig å oppnå. Men det er det altså ikke om du velger å ta opp et slikt lån.
En kredittrådgiver kan gi deg muligheten til å melde i en gjeld forvaltningsplanen som gir umiddelbar lindring og tillater tilbakebetaling av gjeld uten høye gebyrer og negative konsekvenser av konkurs.