• Laster aksjedata...

Som student har man tid til å reise, men ingen penger å gjøre det for. En shoppingtur til Barcelona kan virke økonomisk uoverskuelig, men hvis du kunne få et scoop av en billett til Barcelona, så kunne du kanskje fremdeles få råd til shopping.
Nedenstående gode råd kommer fra Tine Eriksen, som studerer statsvitenskap på KU. Hun har reist mye i Østen og Australia og reiser jevnlig til Skottland og Paris, hvor hun har familie.
Vær tidlig ute
Du skal starte jakten din på billige billetter i god tid, dvs. tre måneder før du skal avsted. Hvis du er på utkikk etter en restplass, skal du derimot være ute i siste øyeblikk.
Spar penger
Det er mange penger å spare. Selv om du kanskje skal fly over London, er det mulig å få billetter dit for 500 kr. tur/retur. Du skal minne på at det ikke er dyrere å kjøpe en-veis billetter enn tur/retur. Du kan derfor fullstendig stykke sammen reisen din som du vil.. Et eksempel på en besparelse er København-Edinburgh, som normalt koster 2500kr. Den reisen fant Tine til 800kr.
Vær oppmerksom på ulemper ved billettene
Du skal selvfølgelig være oppmerksom på eventuelle særlige betingelser ved billettene. Dessuten skal du være oppmerksom på at det ikke hos alle selskap er faste seter. Derfor blir de, som først har sjekket inn, også først lukket inn i flyet og kan selv velge hvor de vil sitte.
Hvis flyet din er forsinke, og du derfor ikke når din neste fly, er det ikke selskapets ansvar. Selskapene kan velge å sette deg på neste avgang, men du skal ikke regne med det. Sørg derfor for å ha minimum to timer mellom de planlagte avgangene.
Tine forteller at hun ikke har hatt noen problemer med lavpris-selskapene, at hvis du følger ovenstående gode råd, kan du komme ut å reise billig og sikkert. Selv om det kan virke uoverskuelig å surfe rundt og skifte fly, blir det bare lettere jo flere ganger du prøver det, og husk det er penger – mange penger å spare!