• Laster aksjedata...

Offentliggjort 17.06.11 kl. 08:49
Oljeprisene faller fredag morgen grunnet stadig uvisshet omkring den greske gjeldskrisen.
Mens de europeiske politikerne forsøker å få detaljene på plass omkring en ny lånepakke til Hellas, frykter investorene at den europeiske veksten vil bli påvirket negativt. Det skriver Bloomberg News.
Nordsjøoljen faller med 0,28 prosent og handles til 113,70 dollar pr. tønne, mens WTI-oljen går tilbake med 0,52 prosent og handles i 94,46 dollar pr. tønne. Prisen på olje er falt med 4,8 prosent i den forgangne uken.
Gullprisen faller for annen uke i strekker. Fredag går prisen tilbake med 0,14 prosent og handles til 1527,70 dollar per ouncer. Prisfallet skyldes frykten for en langsom global vekst, samt den sterkere dollaren. Imidlertid kan prisene raskt stige igjen.
– Med prisfallene på råvarer og den sterkere amerikanske dollaren, har det ikke vært momentum til gull i denne uken. Imidlertid kan et dykk i prisene være en god mulighet for å kjøpe gull, ettersom det ikke er tegn på at den greske krisen slutter foreløpig, uttaler Hwang Il Doo, senior Trader ved KEB Futures, til Bloomberg News.
Kobber stiger med 0,7 prosent til 9125,00 dollar per tonn. Her overstiger investorenes forventninger til det kinesiske markedet, frykten for dårlig europeisk vekst.
Endelig har prisene på ull nådd sitt høyeste nivå i Australia i 16 år. I Australia som er verdens største eksportør av ull, er prisene steget med 39 prosent i 2011 og et kilo ull ble torsdag handlet i 14,31 australske dollar.