• Laster aksjedata...

Mange ser på misunnelse med de som virkelig har gjort seg rike innenfor finanssektoren. Og aksjemarkedet er et av de markedene med de aller største vinnerne. Vi gir deg en liten pekepinn på hvordan du kan lykkes på aksjemarkedet som nybegynner. Her er rett og slett en del punkter du må vite for å gjøre deg rik på aksjemarkedet.
Det første du må gjøre er å sette deg inn i hvilke spilleregler som gjelder for kjøp og salg av aksjer i Norge. Aller først må det nevnes at du må være knyttet til en bank for å handle med aksjer – noe du helt sikkert er fra før av. Punkt nummer to er at du skal være over 18 år for å handle med verdipapirer på det norske aksjemarkedet, og til slutt kan det være greit å vite at Oslo børs er åpen fra mandag til fredag med helgefri.
Aksjer er deler av en bedrift som man kan omsette ved kjøp og salg. Ved å handle inn en aksje til din portofolio, kjøper du til samme tid en del av et eierskap i nevnte bedrift. Om denne bedriften gjør det bra (altså stiger i verdi), så vil også din aksje stige i verdi – noe du kan kapitalisere på ved å igjen selge denne aksjen og få utbetalt i kroner og øre. Ganske enkelt system.
Det vanskelige i aksjemarkedet er nettopp å spå hvilke bedrifter som kommer til å gå bra fremover, og hvilke som kommer til å gå dårlig. Folk verden over jobber «8-4-jobber» i denne bransjen kun ved å analysere diverse bedrifter og velge hvilke selskaper man skal investere pengene sine i. Er du helt nybegynner, så anbefales det å investere i store selskaper med høy kapitalomsetning. Eksempler på slike selskaper på det norske aksjemarkedet er Statoil, REC og Norwegian.
I tillegg vil det være lurt å høste inn kunnskap rundt aksjemarkedet, og flere seriøse nettaviser og magasiner tilbyr gode råd og tips om hvilke selskaper som er i vinden for tiden. Dagens Næringsliv er et godt eksempel på en seriøs avis med gode økonomiskribenter som daglig blogger om livet på aksjemarkedet. Ta til deg de rådene du kan om du skal bli rik på aksjemarkedet.
Avslutningsvis vil vi også nevne at du aldri bør satse mer på aksjemarkedet enn det du har råd til å tape. Se på det gjerne som et lotteri på et tivoli der du ikke bør bruke alle pengene du har for å kanskje vinne den store gevinsten til slutt. Det er som med resten av kategoriene innenfor finanssektoren; det sikreste er ofte det beste.