• Laster aksjedata...

Skriv ned handleliste med hva dere trenger til middagene for en hel uke. Ikke kjøp mer enn det som står på listen, du sparer greit på det. For mange har av vane å bare traske inn på butikken å ta det som ser godt ut der og da, og kanskje en sjokoladekake og en brus i samme slengen. Nei, skriv handleliste over hva dere skal ha – handle det og kom dere ut av butikken. (Det er greit å handle ekstra om du finner gode tilbud – f.eks. kjøttdeig på halvpris/20 kr-tilbud, det er fint å ha litt ekstra i fryseren!)

Tenk over alle utgiftene en gang til. Har dere husket å regne med alt? Strømregning, telefonregninger, internett, bil/transport, klær/sko (hvor mye bruker dere nå?), cirka pris på mat pr uke etc. Vi (jeg og min samboer) gjorde en liten bommert når vi flytta for oss selv – vi hadde glemt flere utgifter. Det er litt kjipt å finne ut plutselig at oi, dette hadde vi glemt så ryker det plutselig litt ekstra penger der.

Angående husvask, vasking av klær, matlaging etc. så tror jeg det blir en vanesak – også for dere. Jeg hatet matlaging og vasking før jeg flyttet sammen med min samboer, men nå går det virkelig unna når vi setter vaskekosten i sving og finner det for godt å vaske litt. Klesvasken bør dere ta kontinuerlig, det er lite motiverende å vaske klær når stabelen kunne fungert som bærebjelke i huset. Oppvask? Tja, oppvaskmaskin er jo en løsning – men det spiser vel litt mer strøm enn om du skulle vaske de for hånd.

Skal dere betale depositum på leiligheten? Pass på at det settes inn på særegen konto – dere har krav på rentene også. Virker som at flere huseiere legger pengene i madrassen for at det føles «tryggere» for dem. Rentes det der? Neppe. Pengene SKAL inn på en egen konto!