• Laster aksjedata...

Det er veldig mange unge mennesker som søker seg til handelshøyskolen BI av ulike årsaker. Som regel er det slik at man ikke har gode nok karakterer til å komme seg inn på noen av de beste skandinaviske økonomiskolene som Aarhus School of Business, Copenhagen business school og NHH i Bergen. Men det finnes faktisk også de som har muligheten til å komme inn på en bedre skole som tar et så katastrofalt skritt som det å allikevel ende opp på BI.

Og til de kan vi bare si èn ting; alt bunner ned til at dere har tatt et feil steg i livet.

Skal man se på statistikk når det kommer til lånebeløp under studietiden og hva man sitter igjen med når studiene er ferdig av både ferdigheter og lønn, så kommer BI desidert nederst på listen. Ikke bare har Handelshøyskolen BI er helt ekstremt simpel pensum, men det er også slik at de ligger rundt 200,000,- NOK i snittlønn under samtlige av de ovennevnte skolene. Imponerende.

Mer imponerende er det da også å tenke på at man må betale 50,000,- NOK per semester man går på BI. Har man altså ikke bare klart å karre til seg en elendig utdannelse, men man må også stå i straff for å ta en av de dårligste økonomiutdannelsene i hele Europa. Ikke bare er det en kjedelig situasjon for de som går ut fra BI med et elendig sakspapir – men det klarer også å forsøple hele ansettelsesprosessen til seriøse selskaper som faktisk ønsker seg økonomistudenter med en relativt høy IQ og god arbeidsinnsats.

Noen ting som kan oppsummere Handelshøyskolen BI:

1. Et helt ekstremt lett pensum som ikke utdanner en siviløkonom på den måten som en siviløkonom utdannes på.

2. Du pådrar deg et lån som setter verdens dyreste forbrukslån i skyggen når det kommer til hvilken verdi du sitter igjen med.

3. Et bredt spekter av ”flotte og givende” linjer. Herunder finner vi blant annet Reiselivsledelse, Markedskommunikasjon og internasjonal markedsføring. Alle disse utdanner folk med godt under 400,000 norske kroner i snittlønn når de går ut i arbeidslivet.

4. Gode forelesere. Her skal jeg glatt innrømme at BI er en skole proppet full med gode forelesere som kan sitt simple pensum. Dog skal det sies at da jeg gikk på BI var fem av fem forelesere enten utdannet ved NHH eller ved andre økonomiskoler rundt om i Danmark og Sverige. Med andre ord har toppene i BI såpass selvinnsikt at de selv ikke utdanner folk som har klart å stå på de simple eksamenene som BI selv utgir. Morsomt.

Nei, er du en kommende økonomistudent som gjerne skal ha et pensum som ikke overskygges av mattestykker à la 2+2 og problemløsninger man løste på første klasse i videregående, så vil jeg anbefale å søke deg til noen av disse økonomiskolene:

1. Copenhagen Business School.
2. Norges HandelsHøyskole i Bergen.
3. ASB i Århus.
4. Universitetet i Agder som ligger i Kristiansand.

Alle disse vet jeg utdanner utrolig gode økonomer som klarer seg godt i arbeidslivet. Går du på Handelshøyskolen BI så blir du nok dessverre bare ”en av mange” som klarer seg under pari. Har du ambisjoner, så går du ikke på BI. Så enkelt er det.