• Laster aksjedata...

Hvor mange kredittkort har du? Hvis du er som folk flest er det nok kanskje et par for lite..?
De aller fleste er ikke helt kjent med alle de fordelene som et kredittkort kan gi deg i hverdagen. Hver dag handler du ting du kan få pengene tilbake til – bensin, matvarer, skjønnhetsprodukter, flyreiser og mye, mye annet.

Vi har alle blitt lokket inn til kredittkortreklamen av bedre priser, spesielt renter og belønninger, eller lavere avgifter, slik at de fleste nordmenn bærer mellom to og seks kredittkort. Problemet er ikke så mye at nye kredittkort tilbyr er så attraktivt, men heller at vi ikke slutte å vurdere hvilke kort vi ikke lenger trenger etter å ha åpnet en ny konto. Så det blir kanskje noen kredittkort som bare blir liggende uten å bli brukt.

Dette er ikke et problem i seg selv – så lenge du har klart å betale regningene dine.

En som har for mange kredittkort kan bli forundret med kreditt-poeng – spesielt hvis du bruker for mye av tilgjengelig kreditt. Da må du passe på å nedbetale gjelden din til en hver tid slik at du slipper å gå på en real smell. Har du for mange kredittkort , så bør du ta å legge et par til side og kun bruke de ved behov.

Selvfølgelig som fører til et viktig spørsmål – hvor mange kredittkort bør du ha?

De fleste eksperter sier det egentlig ikke er en magisk tall. Det er egentlig mer om hvor mye penger disse kredittkortene disponerer, og hvor mye du bruker av den kredittgrensen som er satt. Hver person, husholdning, eller virksomhet bør vurdere forbruk og betalingsvaner. Det er viktig å merke seg at når du begynner å ha en rekke kredittkort kontoer da kreditt-rapporten vil bli påvirket bare fordi du er nå større risiko for å fylle opp med gjeld som du ikke kan håndtere. Så vær påpasselig med tanke på antall kredittkort.