• Laster aksjedata...

Dette er en historie som blir skrevet av en persom som har brukt for mye penger over en lengre periode. Om du skal lykkes med privatøkonomi og penger, så gjelder det rett og slett å ha kontroll på forbruket sitt, noe denne personen ikke har. Historien er skrevet slik at den kan lære en del andre personer om hvordan man IKKE skal behandle pengene sine… og spesielt penger man har lånt.
Historien min er ganske spesiell , men overhodet ikke unik for folk på min alder.Dette gjelder pengebruk, da mener jeg ikke på store ting, men små ting som mat i kantinen  og generelt bare dill dall.
F.eks jobbet jeg hele høstferien fra 7 om morgenen til halv 4 på dagen, jeg tjente da 3.600 spenn, disse fikk jeg på fredag forrige uke (27. oktober) Jeg sjekket kontoen min på en minibank i dag, der stod det 2.045,- Jeg har altså brukt 1.600 spenn på bare dill dall! Kino, mat i kantinen, snus, brus, mat (selv om jeg bor hjemme) etc
For meg er det mye penger når jeg må jobbe en hel uke for 3.600 kr.
Jeg svir av penger på kun dill med en gang jeg har fått de, jeg kan f.eks bruke 800,- på dill bare på en dag! Dette irriterer meg litt, det er selfølgelig mitt eget valg. Men jeg føler jeg ikke har kontroll over pengebruken min, spesielt ikke når jeg bruker kort «det er bare et kredittkort liksom»
Jeg prøver ofte å spare, tenkte jeg skulle spare til ny stasjonær denne gangen eller LCD-TV, men jeg klarer det bare ikke. Allerede har jeg brukt opp budsjettet og jeg har ikke rå om jeg venter til den 15. da får jeg 1.300 i stipend penger og har 1.000 på en spare konto. Legger vi det sammen
3.600
1.300
1.000
= 4.900 kr.
Jeg så de hadde en fin LCD-TV til 5.000 på expert, er ikke sånn jeg må ha det beste så. Men jeg klarer som sagt ikke å spare opp til slike ting.
Jeg dropper å smøre med meg mat hjemmenifra når går på skolen, det er mye enklere og ti ganger mer fristende å bare kjøpe seg en litago og en baguette i kantinen, dette blir 50,- og gjør man det fem ganger i uken blir det 250,- kun på mat, enkelte dager kan jeg klare å svi av opp i mot 100,- i kantinen. Det er ikke det jeg mener jeg lider, men jeg synnes bare det er unødvendig av meg.
Vet dere om noen triks som gjør at man kan spare penger? Noen som kveler «suget» etter å måtte dra kortet?
Har lenge tenkt på å sette inn disse pengene på Skagen Fondene, har en del der fra før som mutter`n og fatter`n har suttet inn for meg. Disse er steget til det tredobble på 17.år! Men jeg setter liksom ikke inn småbeløp der heller, men småbeløp kan fort bli til større beløp. Må jo skatte om man løser de ut etter så og så kort tid også.
Jeg må jo nesten ha penger også, jeg må ha snus! Det er alfa omega, jeg klikker og blir sykt agresiv om jeg ikke får skruf boksen min. Jeg bruker 2-3 dager på en skruf boks med løs, dette blir på det verste ca 200,- i uka, kun i snus om man regner at boksen koster 65,- altså kiosk pris.
Dette sluker også penger.
Regner med det er flere av dere som har problemet med å svi av penger på alt og ingenting.
Foreldrene mine maser og maser på at jeg må spare litt på det jeg får, men ikke pokker om jeg er i havet av å klare det. Regnet ut at jeg har brukt ca 15.000,- på dill siden sommerferien, det er mye penger for en videregående elev som ikke er i jobb til vanlig.