• Laster aksjedata...

I dag blir folk konkurs av en rekke årsaker. Noen uventede medisinske regninger, tap av jobb eller kanskje overveldende forbruksgjeld kan være noen av grunnene til en konkurs. Man kan da begynne å tenke om det er mulig å kjøpe en bolig etter en slik konkurs. Og svaret er ja. Det er mange kredittforetak og banker der ute som tilbyr boliglån for selv de som har konkurs på samvittigheten.
Du vil da ha gjenoppbygge tilliten din når du en gang har gått konkurs – for dette er du pliktig til å oppgi til banken når du igjen skal søke boliglån. Du kan gjøre dette ved å åpne en kredittkortkonto som du blir nødt til å foreta regelmessige betalinger til.
Når du driver med nedbetaling av boliglånet kan du enkelt endre noen av funksjonene på bankens nettside slik at du ikke går på en smell med nedbetaling av noe gjeld i det hele tatt. Sentrèr alle pengene dine rundt nedbetalingen av boliglånet slik at du (igjen) ikke går på noen smell med tanke på disiplin.
Før du faktisk begynner å lete etter riktig boliglån er det lønnsomt å se på budsjettet. Bestem hvor mye du har råd til å ta opp i lån, hvor mye du kan gjøre som en forskuddsbetaling, og hvor store månedlige innbetalinger du kan gjøre. Med denne informasjonen kan du bestemme hvor mye lån du skal søke om, og hvilken type finansiering du bør anskaffe.
Men hvis du har tenkt å bo i huset i mer enn sju år er det bedre å finne et boliglån med fast rente i og med at du da sparer penger på lang sikt. For å få en idé om hvilken type lån du kan få bør du sjekke ut en lånekalkulator. Det finnes flusst av dem på internett.
Når du har en idé om hvilken type lån du trenger bør du begynne å undersøke de ulike bankene. Det er noen banker som trenger en viss tid til å vurdere før de godkjenner lånet. Men det er også banker der ute som vil godkjenne lånet èn dag etter at konkursen er et faktum.
Trenger du virkelig et hurtig boliglån, eller kan du vente?
Spør om det er noen, gebyrer knyttet til lånet i og med at du planlegger å refinansiere ditt hjem, kan du måtte betale tusenvis i avgifter. Imidlertid kan disse avgiftene bli forhandlet hos din bank. Lånet trenger ikke bli så dyrt som det først ser ut til.