• Laster aksjedata...

Et kredittkort er et betalingskort som gjør at du som forbruker kan betale for varer og tjenester og for å få kontantuttak opp til en forhåndsavtalt kreditt. Du som forbruker kan betale ned den utestående saldoen i sin helhet eller delvis ved slutten av en bestemt periode, eller «rulle den over» til neste periode, hvorpå en liten rente blir lagt på som et gebyr. Det er et kredittkort kort fortalt.
Sjansen er stor for du har mottatt noen tilbud om søk av kredittkort enten på internett eller i posten. Kredittselskaper ønsker naturligvis at du skal bruke deres kredittkort i og med at de kan se sitt snitt i å tjene noen få kroner på utestående lån når du har benyttet deg av kredittkortet. Tenk derfor gjennom hvilke kredittkort du ønsker å benytte deg av. Ikke alle er like gode, noe du finner ut ganske fort når du leser brukerbetingelsene.
Et kredittkort er et stort økonomisk verktøy. Det kan være mer praktisk å bruke og gå rundt med enn penger i form av kontakter, og det gir deg verdifull forbruker-beskyttelse i henhold til en del forsikringssituasjoner. Alle som kjøper reisen sin med enkelte kredittkort er for eksempel forsikret mot ting som kan skje på reisen. SKal du ut og reise?
Da er det i hvert fall lønnsomt med to kredittkort!
Les mer: Husk to kredittkort til reisen!
Det er også et stort ansvar å ha kredittkort, og hvis de brukes uforsiktig kan du ende opp med større gjeld enn du kan betale tilbake. I tillegg kan dette ødelegge din kredittverdighet i form av betalingsanmerkninger og til slutt skape problemer for deg selv hos banken som kan være vanskelig å fikse.
Hvordan søke om kredittkort:
Hvis du er minst 18 år gammel og har en vanlig kilde til inntekt, kan du kvalifisere for et kredittkort. Men, selv om du kan få mange uønskede invitasjoner og spesialtilbud fra kortselskapene i posten, du fortsatt trenger å vise at du er en god risiko før de vil gi deg kreditt.
Denne kreditthistorikken viser hvordan du har vært med å betale regninger, og dette hjelper kredittkortutstederen bestemme hvor mye kreditt du har mulighet til å skaffe deg. Banken låner (dessverre/heldigvis) ikke ut penger til folk som ikke klarer å betale tilbake lånene. Vi anbefaler deg å søke om kredittkort i og med at det lønner seg i mange situasjoner.