• Laster aksjedata...

Enkelt sagt er et kredittkort bare et lite stykke plast som enkelt passer i lommeboken din. Vel, det er ikke «bare et stykke plast ‘, det er en svært kraftig stykke plast som kan betraktes som en komprimert form av kontanter. Vi kan definere kredittkort som et kredittsystem som tillater forbrukeren å låne penger fra en bank eller en finansinstitusjon, og bruke den til å foreta innbetalinger til kjøpmennene.

For å få et kredittkort må forbrukeren fylle inn et søknadsskjema som faktisk er som en avtale mellom kredittkortleverandør og kredittkortforbrukeren. Kredittkortleverandøren godkjenner søknaden og gir forbrukeren med et lite stykke plast (dvs. kredittkort). Denne plastikken (eller kredittkort) inneholder elektronisk kodet sikkerhet informasjon i form av en magnetisk stripe (som vanligvis er plassert på baksiden av kredittkortet).

Denne informasjonen blir brukt for innbetalinger når forbrukeren bruker kredittkort. Forbrukeren kan bruke kredittkortet for å handle på utsalgssteder eller på Internett osv. Selvfølgelig, dette er underlagt selgerens evne til å godta kredittkortbetalinger. Akseptere kredittkort er imidlertid ikke nok. Brukerstedet skal kunne godta utbetalinger via kredittkort som tilbys av at kredittkortorganisasjoner (som du utsteder kredittkort) dvs. VISA, MasterCard etc. Du kan også bruke kredittkort til å ta ut penger fra minibanker – også kjent som minibanker eller dag/natt-maskiner.

Det er åtte viktige kredittkortorganisasjoner og de fleste av dem opererer i en rekke land over hele verden. Disse er American Express, Citi, Diners Club, Discover, JCB, MasterCard og VISA. Master Card og VISA er sannsynligvis de mest populære.

Kredittkortets leverandør sender hele regningen for disse transaksjonene til forbruker som deretter må betale enten hele beløpet eller en delvis (minimum) beløp. Hvis du betaler i sin helhet vil ikke kredittkort-everandøren ikke belaste noen renter på beløpet du skylder,. Hvis du ikke betaler selv de minste, kan du ende opp med en sen gebyr også. Videre setter banken generelt en grense på det høyeste beløpet du kan bruke per måned ved hjelp av kredittkortet ditt.