• Laster aksjedata...

Lånet løper renten fra den dagen det er betalt. Den gode delen er at renten er knyttet til inflasjonen som betyr at du egentlig bare tilbakebetaler beløpet du låne med ingen fortjeneste gjort på lånet fra banken. Nå er det jo slik at et studielån utstedt av en kommersiell bank aldri ville hatt liknende vilkår, men det er den norske stat som går inn og gir ut studielån til norske studenter.

Kvalifiserer jeg meg til å få studielån?

Du kvalifiserer til å få et studielån hvis du er en student og er i full gang høyere utdanning.

Hvis du er en eksisterende student vil du være i stand til å få studielån til tross for at du har sagt nei til dette tilbudet tidligere. Vi anbefaler i hvert fall alle å søke om stipend da dette er nærmest obligatorisk når du studerer i og med at man ikke takker nei til gratis penger. På toppen av det er det noen andre typer økonomisk hjelp du kan ha rett til.

Mengden av penger du kan få vil avhenge av et par faktorer som din inntekt, enten du bor hjemme mens du studerer og om du ikke mottar trygd eller andre midler fra staten allerede. Det er viktig å være ærlig når du skal søke om studielån slik at pengene ikke blir tatt fra deg etter at du er ferdig som student.

Løgner i en lånesøknad ser ikke bankene særlig pent på – ei heller staten.Du vil normalt få et mindre lån i siste året på universitetet, så det er ingen feri periode for å dekke deg til, og du trenger bare frem til slutten av siste semester.