• Laster aksjedata...

Spørsmål:

Hei.

Moren min skyldte meg 300kr så jeg hadde lånt vekk. Før i dag tok hun å overførte pengene. Jeg gikk til byen en liten time etterpå og spiste middag med min bedre halvdel på resturant. Kortet ble avvist og jeg gikk i minibank. Pengene hadde ikke gått inn! Så ser jeg nå inne på nettbanken at de 300kr står som: (dato og klokkeslett) Overføring nettbank, reservert transaksjon.

Hva betyr dette?

Svar:

En reservert transaksjon betyr kort sagt bare at pengene er reservert for transaksjonen sånn at ingen kan bruke dem fra sin konto, men at de ikke har blitt «fysisk» overført til din konto enda. Ikke veldig uvanlig, det tar ofte litt tid før banken får pengene overført. I mellomtida, er pengene fryst for begge parter.

Er også ganske vanlig å komme borti på f.eks forhåndsbestillinger i netthandel, der mange vil reservere ett beløp på kontoen din, men de vil ikke bli overført til leverandøren før varen er sendt. Ett annet eksempel er når ett beløp blir reservert på kortet i det du sjekker inn på ett hotell, men det blir ikke trekt før du sjekker ut.