• Laster aksjedata...

Søknader om forbrukslån finnes det mange av på internett. Vi har samlet de aller gunstigste på denne nettsiden, og du kan enkelt og greit skaffe deg et nytt speilreflekskamera eller nye Mac Airbook Pro uten at det koster deg skjorta i etterkant. Har du en lønning som drøyer litt, så kan forbrukslån være et veldig gunstig alternativ.

Men hvilke rettigheter har du egentlig når du søker om forbrukslån?

I Norge er det slik at finansnæringen er regulert av ganske strenge lover. I tillegg til å måtte begrense beløpene de gir ut til privatkunder har bankene også et internt reglement om at renten ikke skal være så alt for høy. Har man for høy rente, så ender man opp med en hel haug med kunder som ikke kan betale, noe som igjen er utrolig irriterende for banken.

Så når du søker om forbrukslån kan man godt si at du har følgende rettigheter:

1. Rett til en låneavtale mellom deg og banken.
2. Avtale på hvor og når beløpene skal betales ned – utforming av en såkalt nedbetalingsplan er veldig normalt fra bankens side og vil gjøre at du enkelt kan betale ned hele lånebeløpet på kjappest mulig måte.
3. Personlig sikring mot eventuelle inkassoselskaper som skulle hatt mulighet til å innta jakten på pengene dine dersom du ikke betaler.

Når du søker om forbrukslån, så gjør du dette via et skjema på internett som er veldig enkelt å fylle ut. Vi anbefaler egentlig å fylle ut samtlige søknadsskjemaer slik at du nærmest er sikret å få lån, men dette avhenger selvfølgelig av hvor god kreditthistorie du har. Om banken innser at du er typen til å kanskje ikke betale ned hele lånebeløpet, så vil du nok ikke klare å skaffe deg et forbrukslån i alle banker.

Om du allerede sliter med litt forbruksgjeld, så er forbrukslån faktisk en fin måte å finansiere det på. Mange banker tilbyr muligheter for å samle alle beløpene inn i ett samlet lån, og med det har man enklere jobb når det kommer til økonomistyring.

Det er i hvert fall rimelig trygt å skaffe seg forbrukslån i Norge – det skal du ikke tenke så veldig mye på.