• Laster aksjedata...

Et kredittselskap er en finansiell institusjon, som tilbyr kundene dens at opptak en kreditt, f.eks. i form av en kreditt kort, dvs. en sum penger som skal betales tilbake over tid. Det er mange forskjellige slags Kreditselskaber. En Kreditselskab kan både benyttes av privater, som virksomheter, til prosjekt og institusjoner. Kredittselskap tilbyr slik å stille penger ressurser til rådighet over tid. De fleste stedene tar det ikke svært mer enn 15 minutter å komme igang med å få en kreditt, og det ytes som regel lån fra 3.000 (minilån) – 200.000 med en løpetid på helt opp til 10 år, hvilke burde være til å overskue for de fleste.
Mange virksomheter yter også kreditt, imidlertid noe som ikke gjør dem til et kredittselskap, men hvor kreditten virker som et ledd i sin betalings og forsynings kjede.
Hvem bruker et Kredittselskap ?
En enhet eller en person hvis utgifter overstiger ens inntekt har bruk for et kredittselskap. Dermed er det mulig for vedkommende å reise kapital til det ønsket forbruket. Dette kan tilbys av en bank, ett lån tilbyr, et kredittkort selskap, og mange flere forskjellige institusjoner. En bank som kredittselskap forventer som oftest en sikkerhet for det lånet som tilbys, i form av fast eiendom eller sikkerhet i det kjøpt, hvis dette f.eks. er en bil. Når man benytter en Kreditselskab skal man være klar over følgende:
– Hvor mange penger skal jeg bruke for å dekke mine lån behov (Vær realistisk)?
– Hvordan skal pengene finansieres?
– Over hvor lang tid skal lånekreditt løpe?
– Hvordan beskytter jeg meg selv mot uforutsette problemer?
– Hva blir de samlede kostnader ved lånet?
Som ved alt annet, er det alltid den beste ideen at sammenlign tilbud når du søker Kreditselskab. Det er tross alt penger lån et kredittselskap tilbyr, og selv om rente er lav for øyeblikket, er det fremdeles ikke helt billig å låne penger, noe som imidlertid igjen kommer an på om det er et forbrukslån eller et huslån man oppsøker et lån for.
Teksten du akkurat har lest er oversatt fra engelsk og kan inneholde opplysninger som ikke gjelder for norske forhold.