• Laster aksjedata...

Et kredittkort er ganske enkelt å forklare – du får et kort tilsendt fra en bank for å få lov til å åpne en konto hos den banken der man kan få lånt penger fra. For det blir alltid satt en kredittgrense på hvor mye penger du kan få lånt fra banken.

Men spørsmålet har utviklet seg de seneste årene; i tillegg til å få låne penger – hvilke andre fordeler har et kredittkort?

Bankene kniver selvfølgelig knallhardt om kundene i finansbransjen, noe som det er veldig mange eksempler på. Her er en oversikt over hva du kan kreve av de aller beste kredittkortene.

1. Rentefri i X antall uker.

Om du sliter litt med å betale regningene dine i tide, så skal ikke dette gå ut over din lommebok. De beste bankene har et kredittkort der du kan få låne penger i X antall uker uten å betale noe som helst i rente.

Dette blir litt som å låne penger hos din aller beste kamerat – som ikke krever noe mer enn akkurat den summen du har lånt.

2. Reiseforsikring.

Skal du ut og reise, så er det viktig å ha reiseforsikring. Enkelte selskaper selger disse eksternt for rundt 1500 kroner, men har du et kredittkort fra et av reiseselskapene i hvert fall, så vil du få med gratis reiseforsikring på kjøpet.

Kan være ekstremt gunstig dersom du skulle blitt utsatt for noe kriminelt når du er på ferie.

3. Høy kredittgrense.

Kredittgrensen bestemmer hvor mye lån du skal få lov til å ta opp på kredittkortet. På forbrukslån er det som regel en gylden grense på 250,000 med dagens kurs, valuta og inflasjon. Detter er også mulig å oppnå med et kredittkort, men da må man i særegne banker.

Det vanligste er å ha rundt 10,000-25,000 i kredittgrense.

Skal du ha et fullkomment kredittkort, så er det i hvert fall viktig å se etter disse tingene når du skal bestille deg et nytt et. Som regel er det beste å bestille et på internett, da det går hurtigere i prosessen på den måten.