• Laster aksjedata...

Hvor mange penger du kan låne avhenger av mange faktorer. Alderen din og ikke minst din nåværende finansielle situasjon spiller den største rollen når du skal ut å låne penger. Men det er også viktig å vite hva du skal bruke pengene til i noen tilfeller. Hvor mye kan jeg låne blir ofte stilt som det første spørsmålet, men mange lånefirmaer vil heller vende det på hodet og spørre hvor mye du ønsker å låne og hva skal du bruke pengene til. Noen virksomheter stiller derimot ikke noen spørsmål til hva du skal bruke pengene til. Tildels skyldes dette at du ikke kan låne mer 15.000 kr. og det er derfor ikke så mange penger de skal ha sikkerhet for at du betaler tilbake.

Som utgangspunkt kan de fleste menneskene få lov til å låne 15.000 kroner da dette oftest kan betales tilbake på 2 år. Du skal selvfølgelig være fylt minimum 18 år og ha en inntekt av en art. Men om dette er en studentlønn eller en vanlig fulltidsjobb stilles det ikke krav om. Hvor mange penger du kan låne avhenger av hvor mye du tjener.

Hvis du har fått lov til å låne et bestemt beløp skal du huske å være realistisk. Du skal stille deg selv de krevende spørsmålene sånn som «Kan jeg virklig unnvære en sum penger hver måned de neste 2 årene» eller «har jeg virkelig bruk for de pengene jeg holder på å låne». For selv om du kan få økonomien til å henge sammen så kan det fremdeles være surt å skulle leve litt fattigere hver måned de neste 2 årene.

Du kan selvfølgelig ikke stille deg selv urealistiske mål når du spør «Hvor meget kan jeg låne». Hvis du fremdeles er student og lever på studielån får du nok ikke lov til å låne mer enn 30.000 kroner totalt. Det betyr selvfølgelig noe om du snart er ferdig med studiet og har en godt betalt jobb klar, men du kommer nok neppe til å låne 250.000 kr. med 5000 kroner i studielån i måneden. Men la meg si det slik: Det ønsker du heller ikke 🙂

Det beste rådet jeg kan gi deg er nok å starte med å gå i banken og få dem til å gi økonomien din en sjekk. De vil så gi deg vurderingen deres av det du kan greie å betale i måneden. Det betyr ikke nødvendigvis at du skal velge å låne pengene i banken. Med deg får en god gjennomgang av økonomien din. De kan kanskje til og med overraske deg ved å framheve noen nåværende utgifter som du hadde glemt å regne med.

Håper du kunne bruke artikkelen, til syvende og sist skal du huske at det er gratis å søke om et lån. Hvis de avviser din søknad vet du at du har ønsket å låne for mye 🙂