• Laster aksjedata...

Mye av propagandaen på å ikke skaffe seg et kredittkort er selvfølgelig det økonomiske. At et slikt kort kan sette deg i gjeld er det ikke noe tvil om blant alle som har forstått hvordan et kredittkort fungerer, men det er ikke dermed satt en strek under svaret om at alle blir kastet inn i dyp gjeldskrise såfremt man fyller ut en online søknadsskjema og hiver seg i kast med en ny betalingsløsning.

Det koster ikke veldig mye å ha et kredittkort – faktisk er det slik at du kan tjene penger på det!

For hva er det som koster penger?

– Høye renter. Dette avhenger av hvilket kort du velger. Om du ikke trenger flere hundre tusener i kreditt, så er det overhodet ikke noe poeng i å skaffe seg et slikt «gullkort». Og med lave kredittgrenser vil man også oppnå lave renter med mindre man skaffer seg et veldig dyrt og unødvendig kredittkort.

– Sen betaling. Vær klar på at du må betale tilbake de pengene du låner fra kredittkortet. Har du ikke noe preferanser på hva du ønsker å bruke pengene dine på, så skal du være sikker på at du allikevel kan stå i fare for å bruke en hel masse penger på bare tull. Og da vil man nok slite med å betale ned lånet med mindre man har satt av noe slikt i budsjettet.

– Årsavgift. Enkelte kredittkort har en fast årsavgift, men i de aller fleste tilfellene er dette avskaffet for lenge siden. I et så presset og knallhardt marked som det som finnes nå, så er det veldig få som tør å ta mer penger enn nødvendig fra kundene sine.

Om du klarer å se et mønster på alle disse tingene som koster penger, så er det nettopp det at det er noe du kan begrense eller eliminere helt av deg selv. Velg et kredittkort som har lav utbetalingsgrense og med det en lav rente. Velg også det kortet som tillater at du har en litt sen betaling dersom du trenger å låne penger over litt lengre perioder, og vær nå helt sikker på at banken du skaffer kredittkortet fra ikke tar tullete og unødvendige avgifter som årsavgift og liknende.

Det koster ikke mye penger å ha et kredittkort – du må bare være sikker på at du minimerer kostnadene selv. Alt går på hvor mye nytte du kommer til å ha av kortet i forhold til hvor mye det koster. Og om det koster deg ingenting eller svært lite å ha et slikt kort, så er det ingenting i mot å fylle ut en online søknadsskjema og skaffe seg et så fort som overhodet mulig.