• Laster aksjedata...

Spørsmål:

Sitter her og lurer på hva norsk ungdom tjener. Jeg er 18, og vil gjerne egentlig jobbe mest mulig, for mest mulig lønn ved å gjøre minst mulig, ikke ulikt de fleste andre i min alder.

Jeg jobber på posten, der har jeg 140 kroner timen, men får sjeldent jobbe mer enn 3-4 timer om dagen, og jobben er slitsom og krevende med tungt fysisk arbeid man blir lei av før man har begynt på dagen.

Jeg jobber også på pizzabakeren som sjåfør, der har jeg 109 kroner i timen, + helg og kveldstillegg jeg faktisk ikke helt vet hva er, da jeg ikke har fått min første lønning derifra ennå. Relativt OK jobb, kjører, skjærer pizza og tar kasse.

Vurderer å finne meg noe annet, en annen jobb der jeg tjener litt mer, og kanskje ikke like mye fysisk arbeid. Lurer litt på hva dere andre tjener der ute? Hvor gamle er dere, og hva gjør dere i arbeidstiden?

Svar:

Her er noen svar hentet fra diverse ungdom landet rundt.

Arbeidsplass: Statoil

Lønn: 116krt pluss UB-tillegg.

Alder: 18

Arbeidsoppgaver: Jobber på statoil, stå i kassa, hente varer, lage fast-food, hente gass, vaske, ta ut varer,osv. Litt varierende arbeidsoppgaver etter hva som trengs å gjøre akkurat den dagen. Det trives jeg nokså greit med, men har det kun som en deltidsjobb. Kan egentlig få så mye jobb jeg selv vil ettersom de trenger folk på min stasjon.

Arbeidsplass: Kommunen, vgs skole.

En annen skriver følgende:

Sitter i kiosk på campingplass

17 år (straks 18)

90kr timen

Helt ok lønn for og gjøre INGENTING. Sitter bare her, drikker cola og surfer på nettet. Nå som det er såppas fint vær er det rolig, så og si ingenting som skjer. Blir det kjedelig er det ikke noe problem og få over en kompis eller tre som sitter sammen med meg utenfor kiosken.

Mens en tredje har følgende regnestykke på sin lønn:

9780 kr,- i attføringspenger fra NAV pr mnd. (men betaler 3700 i skatt, så blir 6080,-)

+ ca 5000 pr mnd fra Bambusa Ltd.

+ ca 1000`lappen for å fikse fucka maskiner hos noobs.

+ ca 2000 pr mnd for å selge ting jeg har kjøpt på eBay

+ 4400 fra kommunen til å betale husleie/strøm

Altså, 18400 tilsammen pr mnd. Men nå har jeg masse gjeld som jeg betaler på, så 50% går til dette. Sitter altså igjen med 9k pr mnd som jeg kan bruke på alt jeg vil.