• Laster aksjedata...

De fleste nygifte par har en vanskelig tid med å tilpasse seg en annen livsstil, spesielt når det gjelder økonomiske saker. Som separate individer vil dine forbruksvaner avvike fra ditt nye liv med en samboer. Dette er grunnen til dere begge trenger å gjøre visse justeringer for å holde deres husholdningsbudsjett.

 

Her er noen måter på hvordan du og partneren din kan gjøre det økonomiske aspektet lett å organisere:

 

1. Bli enige om hvilke økonomiske preferanser dere skal følge.

 

Hvis du og din ektefelle har ulike oppfatninger når det kommer til penger bør dere sitte ned og diskutere det. Nøkkelen her er å være i stand til å inngå kompromisser. For noen mennesker er penger et sikkerhetstiltak som må lagres. Andre mennesker tilbringer det luksuriøst og ser på å bruke penger som et middel for å belønne seg selv for sitt arbeid. Likevel, andre folk er veldig sparsommelige der de knapt tilbringe en andel av det de har tjent.

 

Forstå at den måten du både behandler og bruker pengene dine stammer fra hvordan du ble oppdratt av foreldrene dine. Tenk på alt du trenger for å holde husholdningsbudsjettet.

2. Sett fremtidige økonomiske mål.

 

Hvis du er nygift og du planlegger å ha en baby snart bør du vurdere dette når dere har klart å organisere deres økonomi. Hvis dere er et par som nærmer seg pensjonsalder, kan du legge planer om hvor du vil tilbringe dine sene år. Langsiktige og kortsiktige mål vil hjelpe deg med å fullføre finansielle planer.

 

3. Del dine økonomiske ferdigheter med partneren din.

 

Dersom du har ulik familiebakgrunn, så vil du ha noe å bidra med på å organisere leddene i «familiens» nye økonomi. Gjør hverandre oppmerksom på din personlige økonomi for deretter å tenke på måter på hvordan du kan forbedre din penger-håndtering-taktikk.

 

Ved å følge disse tipsene, vil du sikkert ha din økonomi organisert som vil føre til en mer komfortabel livsstil.