• Laster aksjedata...

Er det bare meg, eller har strømprisene gått opp i det siste? Dessverre resulterer dette i betydelige økninger i våre strømregninger.

Heldigvis finnes det en rekke relativt billig (noen ganger gratis) endringer du kan gjøre rundt i huset som vil spare deg penger. Jeg har satt sammen en liste på noen tips som dekker oppvarming og kjøling, belysning, hvitevarer, og hjemme-elektronikk. Disse områdene har alle en tendens til å være beryktete energisvin. La oss komme i gang.

1. Hvis du ikke allerede har bør du bytte til en naturlig gass-vannvarmer (elektriske varmtvannsberedere bruke dobbelt så mye energi).

2. Når det er mulig bør du ha det litt kjølig i huset ditt hjemme. For eksempel kan du plante trær rundt huset ditt (spesielt på øst-og vestsiden). Trærnes beskyttelse holder solen fra å slå på tak og ytterkledning i løpet av sommeren, noe som kan naturligvis holde hjemmet 4 grader kjøligere. På denne måten kan du spare en del penger på aircondition.

3. Isoler huset ditt for å beskytte mot varmetap i kaldt vær. Forsegle kanaler, lukk peisen spjeldet når den ikke er i bruk, og installer en timer på badets avtrekksvifte.

Belysningstips for å spare penger:

1. Bruk dimmere på alle lyspærer, og bare hold lysene så lyssterk som trengs for arbeidet ditt. I stedet for å slå på store lys bør du velge litt mindre versjoner.

2. Bruk tidtakere og motion-eller varme-givende lys utendørs.

3. Gjør det meste ut av det naturlige lyset utenfra. Tenk takvinduer og godt plasserte speil, som kan reflektere mer lys inn i et rom, og dermed redusere energikostnadene.

Hjemmeelektronikk-tips for å spare penger:

1. Med mindre du virkelig trenger ti klokker glødende dag og natt så kan du koble ut TV, DVD-spillere, stereoanlegg osv. når de ikke er i bruk. 60-80% av elektrisiteten som brukes av disse enhetene blir avsluttet når de er ledige.

2. Trekk ladere når du ikke aktivt lader din mobiltelefon/iphone, iPod, batterilader, osv. Hvorfor? Fordi så lenge pluggene er satt inn i en stikkontakt bruker de strøm.

3. Trekk ut kontakten eller slå av datamaskinen når den ikke er i bruk. Og i tilfelle du glemmer det kan du sette systemet til å falle tilbake i hvilemodus etter en viss tid (hvilemodus trekker 60-80% mindre energi enn full effekt modus).

Så skal du fort se at strømregningen din blir litt hyggligere enn tidligere.