• Laster aksjedata...

PLANLEGGING

Start med grundig turplanlegging. Bruk gratis destinasjon guider på internett. Kjøper du en guidebok vil det betale seg i løpet den første dagen av turen. Ikke glem å kjøp en reiseforsikring, da dette vil gi deg trygghet under en reise, og hindre at du blir konkurs hvis noe skjer.

Det er blitt en populær trend å kjøpe ferien med kredittkort. Dette alternativet lar deg ha en offisiell oversikt over dine kjøp / bestillinger. Noen kort gir også en ekstra forsikring til innehaveren. Med American Express kan du overføre dine innkjøpspoeng til dine flyselskaper, men dette gjelder hovedsakelig store internasjonale flyselskaper. Når du kjøper en flybillett med MasterCard melder du deg automatisk på en livsforsikring (reiseforsikring) med 500,000 norske kroner i dekningsbeløp.

For å spare penger på turen bør du reise med en eller flere partner(e). Du kan bestille et dobbeltrom hotellrom for nesten samme beløp som et singelt. Ved å splitte overnattings- og bespisning-kostnader, drosjer, leiebilavgifter reisende i en gruppe vil dere spare mye penger.

BOOKING

For sightseeing i store byer bør du prøve å reise ”off-season” – vanligvis oktober til april i den nordlige halvkule og april til oktober under ekvator. Du vil kunne finne billigere flybilletter, finne flere rimelige hotellrom, tilbringe mindre tid i køer, og møte flere lokale folk enn turister. Alt er bedre utenfor sesongen, såfremt du får fri fra skole og/eller arbeidsgiver.

Her er det mye penger å spare.

OVERNATTING

Hold skriftlig oversikt over alle overnattingssteder du reservert. Lær avbestillingsregler. Vanligvis sene avbestillinger eller manglende oppmøte belastes med en natt rent økonomisk på hoteller rundt om i verden. Hvis du må kansellere bør du forsøke å gjøre det lenge på forhånd. Bekreft alle reservasjoner to dager på forhånd via telefon.

I løpet av sommeren og i helgene hele året kan du få et fancy business hotellrom til en billig pris.

SERVERING
Du kan spare mye penger ved å kjøpe mat på en lokal matbutikk.

Spis etter hva som er sesongbasert på ditt feriested. Bestille og kjøpe mat som er i sesongen hvor du reiser vil gi deg lavere utgifter.

Unngå turistrestauranter og du/dere bør i stedet spise der lokalbefolkningen spiser. Der vil du finne bedre mat for mindre penger.

Prøv å tilpasse seg lokal mat, og kombiner å lære lokale mattradisjoner med gode priser.

Unngå frokost på hotellene da de er vanligvis dyre.

TRANSPORT
Spar penger ved å kjøre i grupper. For fire personer er det vanligvis billigere å dele en leiebil enn å kjøpe en bussbillett eller et kort på trikkestasjonen for en uke for å reise mellom byene. Unngå å leie en bil i en stor by som Shanghai eller Mexico City da det er mindre praktisk enn å bruke offentlig transport. Flyplasser har vanligvis billige og regelmessig kollektivtransportforbindelser til sentrum.

Velg nøye parkeringsplasser. Tyver gjenkjenner og går etter typiske turistbiler med utenlandske skilter. Spesielt (og ikke for å generalisere mennesketyper eller kulturer) er dette et problem i Øst-Europa og Asia.

I Europa er det slik at lavprisselskapene i flybransjen kan få deg fra en by til en annen raskere og billigere enn toget. Tenk på følgende: lavprisselskapene bruker små flyplasser som ligger langt fra byen, noe som kan koste ekstra tid og penger. Du også er tillatt mindre bagasje ombord gratis. Ryanair er verstingen i klassen når det kommer til betingelser og frekke gebyrer.

Norwegian og Air China er eksempler to lavprisselskaper som anbefales.

SHOPPING
Bruk ”magetaske” til å lagre kontanter trygt. I mange byer kryr det av lommetyver, slik som i Barcelona.

Studenter, familier og eldre bør be om spesielle rabatter der det passer seg.

Forstå alle gebyrer og kostnader. Be om å få alle regninger spesifisert. Gjør din egen regning ved beregning av kostnadene.

Vi ønsker deg en vellykket og trygg ferie og håper du ikke blir ruinert!