• Laster aksjedata...

Fremtidig strømpriser ventes å bli høyere, men etterspørselen vil vokse saktere enn tidligere anslag, ifølge Energy Information Administration’s årlige langtidsprognose som kom tidlig i 2011.

Vi har satt opp noen tips for å bedre økonomien når det kommer til tips og triks rundt energibruk. For å spare energi kan du følge disse tipsene:

* Sett gardiner på vinduene for å holde ute solen.

* Installer en termostat som automatisk justerer temperaturen. Sett den på 75 grader om sommeren når du er hjemme og hev det når du er ute.

* Slå av lys, apparater og elektrisk utstyr når det ikke er i bruk. Gjør din baking, vasking, tørking og stryking tidlig om morgenen eller kvelden.

* Rengjør eller bytt filteret for klimaanlegget.

* La oppvasken tørke i oppvaskmaskinen.

Kostnader knyttet til naturgass består av fire hovedkomponenter: produksjon, overføring, distribusjon og råvarepris som bestemmes av markedet.

Når gassen blir produsert overføres det over lange avstander i rør fra brønnhodet til et lokalt gasselskap. Når det er på gasselskapet blir det lagret og deretter distribuert til lokale kunder. Prisen på naturgass som forbrukes bestemmes av tilbud, etterspørsel og andre markedsforhold.

Mexicogulfen forsyninger 25 prosent av innenlands naturgass som forbrukes i USA, men 11 prosent av Gulf-produksjonen er fortsatt blokkert på grunn av skade fra orkanene Katrina og Rita. Dette vil dog endre seg, og USA vil igjen få en større forsyning av naturlig energi. Da vil også strømprisene gå ned.

23 prosent av naturgass går til hjemme bruk og 27 prosent går til kraftproduksjon på verdensbasis. Det er noe å tenke på. Om alle sparer mer strøm vil også strømprisene gå ned.

Ta i bruk våre tips om å spare strøm, og du vil merke det veldig greit på lommeboken.